Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Διαμαρτυρία κατοίκων για αγροζημιές στην Κίσσαμο

Παράσταση διαμαρτυρίας στην εισαγγελία Χανίων και στην αντιπεριφέρεια πραγματοποιήσαν κάτοικοι των Δελιανών, της Κρύας Βρύσης, των Περβολιακιών, του Σφακοπηγαδίου, των Τριών Αλωνιών και άλλων χωριών της ευρύτερης περιοχής για τις επαναλαμβανόμενες αγροζημιές.
Όπως επισήμαναν μιλώντας στα “Χ.Ν.” κατ’ εξακολούθηση κτηνοτρόφοι από τα Περβολάκια γνωστοί στις αρχές για τις παραβατικές τους συμπεριφορές έχουν ανεξέλεγκτα τα ζώα τους με αποτέλεσμα να προκαλούνται τεράστιες ζημιές στην αγροτική παραγωγή.
Οι ίδιοι επισήμαναν πως παρά του ότι έχουν προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια σε μηνύσεις σε βάρος των κτηνοτρόφων δεν έχει γίνει τίποτα από τις αρχές, ενώ αντίθετα εισπράττουν απειλές και εκφοβισμούς από τους κτηνοτρόφους.

Στην συνέχεια οι κάτοικοι είχαν συνάντηση με τον  Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή, στον οποίο ανέφεραν ότι ο δήμος Κισσάμου τους λέει ότι την ευθύνη την έχει η αστυνομία, σύμφωνα με τους κατοίκους με την σειρά της η αστυνομία απάντησε ότι την ευθύνη την έχει ο δήμος, ενώ η Εισαγγελέας Χανίων τους είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι το αποτέλεσμα όλων αυτών των καταστάσεων τα τελευταία 30 χρόνια, είναι 4 δολοφονίες και ζήτησαν να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή των Δήμων Κισσάμου και Πλατανιά, του Δασαρχείου και της Εισαγγελίας ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες
Από την πλευρά του ο κ. Καλογερής απάντηση πως από την στιγμή που το κεντρικό κράτος “σηκώνει τα χέρια” η Περιφέρεια αλλά και οι δήμοι δεν έχουν πολλά περιθώρια.

Αναλυτικά στα “Χ.Ν.” της Παρασκευής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα