Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Διάκριση Χανιώτισσας σχεδιάστριας κοσμημάτων

Διάκριση πέτυχε μία Χανιώτισσα σχεδιάστρια κοσμημάτων για την πορεία της στο χώρο της μόδας και τα κοσμήματα της.

Πρόκειται για την Κατερίνα Μακρυγιάννη η οποία διακρίθηκε στο πλαίσιο των Greek International Woman Awards GIWA που διοργανώθηκαν για δεύτερη χρονιά και επιβραβεύουν Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα.

Συνολικά, 169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως συμμετείχαν στα Greek International Women Awards, ενώ 98 πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, την ανοιχτή ψηφοφορία του κοινού. Ανάμεσα στις νικήτριες βρίσκεται και η Κατερίνα Μακρυγιάννη, η οποία βραβεύθηκε στην κατηγορία “Fashion” για την πορεία της στον χώρο της μόδας και τα κοσμήματα που σχεδιάζει και βρίσκονται σε καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Η Κατερίνα Μακρυγιάννη σε γραπτή δήλωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Όπου και αν βρέθηκα ή βρίσκομαι, από το πατρικό μου στα Χανιά μέχρι τη σχολή μου στην Πάτρα ή την Φλωρεντία, η τέχνη και η δημιουργία ήταν πάντα παρούσες. Και κάπου ενδιάμεσα, το Τέχνημα, το εργαστήρι κοσμημάτων των γονιών μου, σπίθα και αφετηρία και για τη δική μου πορεία».

Η ίδια εξέφρασε ευχαριστίες προς τη Μαρία Καστάνη, «φίλη και συνεργάτιδα που αναγνώρισε τον ταλέντο μου και με καθοδήγησε στον υπέροχο χώρο της μόδας. Και φυσικά, τους γονείς μου, οδηγούς και συνοδοιπόρους μου σε κάθε φάση της ζωής μου, χάρη στους οποίους βρίσκομαι σε αυτή τη θέση» ενώ έκλεισε με την ευχή «ακόμα περισσότερες Ελληνίδες να ονειρεύονται, να σχεδιάζουν, να δημιουργούν, και οι δικές τους επιτυχίες και διακρίσεις ν’ αποτελούν πυξίδα και οδηγό για την καθεμιά μας. Και αυτή η αλυσίδα, να μην σπάσει ποτέ»

Να σημειωθεί ότι έχοντας ως βάση το οικογενειακό εργαστήριο, η δημιιουργός έχει πετύχει τα κοσμήματα της να βρίσκονται σε μεγάλα καταστήματα στο εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Μιλάνο, Λονδίνο, Γενεύη, Ζυρίχη, Αμπού Ντάμπι…) και να χρησιμοποιούνται για φωτογραφήσεις μόδας από μεγάλα περιοδικά σε όλο τον κόσμο (Βρετανικό Vogue).

Στο 69ο επεισόδιο μιλάμε για την διάθεση self tests στα φαρμακεία της πόλης, καθώς γίνονται πλέον υποχρεωτικά για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων Μανώλη Κατσαράκη

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες