Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Διαδικτυακή ημερίδα για την άνοια

Την 2η Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο:
 «Σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία της άνοιας: Μια διεπιστημονική προσέγγιση»

 διοργανώνει το Εργαστήριο Διεπιστημονικής Προσέγγισης για τη Βελτίωση Ποιότητας Ζωής (QoLab), της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022 και ώρα 9:00 π.μ., μέσω της πλατφόρμας Zoom, στον σύνδεσμο: https://tinyurl.com/4haxwrhf.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η άνοια θεωρείται η μάστιγα του 21ου αιώνα.  Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα περίπου 200.000 άνθρωποι πάσχουν από διάφορες μορφές άνοιας (περίπου το 70% πάσχουν από τη νόσο Alzheimer), αριθμός που προβλέπεται να φτάσει στους 300.000 μέχρι το 2050, καθώς ο πληθυσμός γερνάει. Αν υπολογίσουμε τα άτομα με ήπια νοητικά προβλήματα, ο αριθμός αυτός πλησιάζει το μισό εκατομμύριο και αν συνυπολογίσουμε ότι για κάθε ασθενή με άνοια επηρεάζεται σημαντικά η ζωή 2-3 περιθαλπόντων – συνήθως μελών της οικογένειας – η άνοια αφορά άμεσα σε 1 εκατομμύριο Έλληνες σήμερα! 

Παγκοσμίως η νόσος αφορά 55 εκατομμύρια και έως το 2050 υπολογίζεται ότι θα νοσήσουν περίπου 139 εκατομμύρια. Στην Παγκόσμια Έκθεση Alzheimer 2022, οι εμπειρογνώμονες της άνοιας ζητούν μετά τη διάγνωση, η φροντίδα, η θεραπεία και η υποστήριξη των ατόμων αυτών να αναγνωριστεί ως ανθρώπινο δικαίωμα».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα