Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Δεν κλείνουν καταστήματα της Πειραιώς στα Χανιά

Την απόφαση να μην κλείσει υποκαταστήματά της στα “Χανιά” έλαβε η Τράπεζα Πειραιώς, όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας (ΣΕΥΤΠΕ).

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος «με συντονισμένες δράσεις και πολυεπίπεδες παρεμβάσεις, για ακόμη μία φορά ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) έδωσε αποστομωτική απάντηση στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της Διοίκησης, που στο επίκεντρό τους είχαν την υλοποίηση ενός νέου γύρου κλεισίματος καταστημάτων».

Ο ΣΕΥΠΤΕ αναφέρεται στις πρόσφατες επαφές που πραγματοποίησε στα Χανιά αλλά και στην Κόρινθο, τονίζοντας πως «στείλαμε από κοινού με τους συναδέλφους μας ηχηρό μήνυμα αντίστασης, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε άμεσα σε δυναμικές κινητοποιήσεις, στην περίπτωση που η Διοίκηση Μεγάλου επιμείνει στις αντιαναπτυξιακές επιλογές της, που βάλλουν ευθέως εναντίον των συναδέλφων μας και υπονομεύουν το μέλλον της μεγαλύτερης συστημικής τράπεζας».

Ο Σύλλογος σημειώνει επίσης πως καθοριστικό ρόλο στη θετική εξέλιξη είχε «η συμβολή των Προέδρων των Εργατικών Κέντρων Κορινθίας και Χανίων, συναδέλφων Κατεμή και Μανωλικάκη, τους οποίους οφείλουμε και δημόσια να ευχαριστήσουμε για την ουσιαστική συμπαράσταση και στήριξή τους, δίνοντας και οι ίδιοι ταυτόχρονα προς τους εκπροσώπους της Διοίκησης το στίγμα για δυναμικές, αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στη διαφαινόμενη εργασιακή ανασφάλεια, την απώλεια θέσεων εργασίας και το μαρασμό των τοπικών κοινωνιών».

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις επαφές του Συλλόγου στα Χανιά

Τέλος, εκφράζονται «θερμές ευχαριστίες και προς το Δήμαρχο Χανίων κο. Σημανδηράκη για την άμεση ανταπόκρισή του στην κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και το πραγματικό ενδιαφέρον του για την προστασία των θέσεων εργασίας και την απρόσκοπτη λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων του νομού Χανίων».
Ταυτόχρονα, αναφέρει πως «υπήρξε παρέμβαση προς όλους τους τοπικούς βουλευτές και των δύο Νομών για το ίδιο ζήτημα, στις οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα οι κ.κ. Ψυχογιός και Πολάκης, με τη δέσμευση να αναδείξουν το ζήτημα στο πλαίσιο άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου».
Καταλήγοντας ο Σύλλογος αναφέρει: «Το αποτέλεσμα όλων αυτών των πραγματικά κοπιαστικών δράσεων και συνεχών παρεμβάσεων; Για ακόμη μία φορά μέσα σε λίγους μήνες, η Διοίκηση υποχρεώθηκε σε νέα αναδίπλωση, ενημερώνοντας επίσημα τα καταστήματα που πριν από λίγο βρίσκονταν σε διαδικασία … “ξαφνικού θανάτου” ότι θα παραμείνουν ανοιχτά επ’ αόριστον!».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα