Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Δείτε πώς θα επηρεάσει η κακοκαιρία “Μπάλλος” τα Χανιά

Δείτε το πέρασμα της κακοκαιρίας “Μπάλλος” από την Ελλάδα και κατά πόσο πρόκειται να επηρεάσει από αύριο το μεσημέρι τις νότιες περιοχές των Χανίων:

 

1 Comment

 1. Ευχές για να μην συμβούν τα ευτράπελα της Αττικής και δή της Αθήνας και πέριξ Δήμων με βάση τις υποδομές που υπάρχουν, και που για χρόνια αποτελούν έναν συμβολισμό του συμπτώματος υπανάπτυξης της χώρας.
  Και ακόμη ελπίδα και ευχή , οι υποδομές της πόλης και νομού Χανίων, αλλά και όλης της Κρήτης νάναι προσφορότερες στην αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων της βροχής.
  Δεν μπορεί χρόνια η Ελλαδικότητα να επαίρεται για το υψηλό διαβιωτικό επίπεδο , μέσα στις 25-30 χώρες απ τις 105-155 του ΟΗΕ παγοσμίως, και ταυτόχρονα να συμβαίνουν οι δρόμοι ποτάμια και λίμνες, οι υπόγειες διαβάσεις να πιάνουν 1-2 μέτρα νερό , να κινδυνεύουν άνθρωποι στα μαζικά μέσα μεταφοράς, και στους δρόμους οι υπόνομοι να εξακοντίζουν απ τα καπάκια νερό 1-2 μέτρα σαν κανόνι. Και ακόμη για τον πρόσθετο λόγο για την πρωτεύουσα , ότι χρόνια αυτές οι δήθεν υποδομές έχουν πληρωθεί χρυσάφι με κατασκευές, βελτιώσεις, επανακατασκευές.
  Και δεν πρέπει να μην εκλαμβάνεται υπ όψιν , ότι η κάθε πρωτεύουσα ( κράτους,νομού , επαρχίας που απολαμβάνει πλέον ενός συμβολισμού της κεντρικότητας , αλλά μαζί και αναλογικά τον όγκο δαπανών – που δε δίνεται στην περιφέρεια αντίστοιχα- για την ευρυθμότερη λειτουργία του κοινωνικού αστικού σύνθετου – όπως θέλει να υπονοείται- τοπίου.
  Οι κυβερνήσεις και οι αυτοδιοικητικοί λειτουργικοί φορείς, μαζί και ο κρατικός διοικητισμός , καλά είναι να ενσκύψουν και να αναστοχαστούν πάνω στο θέμα πολιτισμού ευημερίας εξέλιξης ακόμη και στον μικρότερο ιστορικά ορίζοντα, και σχετικά πλέον με την λειτουργική χωροτακτότητα για τους πολίτες και την ίδια την παραγωγική κοινωνική πραγματικότητα της χώρας.
  Δεν μπορεί τα έργα οδοποιίας – υπόγειες διαβάσεις- λεωφόρους- οδικούς άξονες- λιθόστρωτα να τα έχει μια χώρα πληρώσει χρόνια με τεράστιους πόρους- πολλούς απ αυτούς δανεικοί ώς για αναπτυξιακές υποδομές ελειματικών κρατικών προυπολογισμών- και ταυτόχρονα αυτά να μην λειτουργούν είτε για υποσχεδιάστηκαν , είτε γιατί υποεκτελέστηκαν είτε γιατί σε επίπεδο συντήρησης εγκαταλείφθηκαν.
  Ο εγκλωβισμός ανθρώπων στην κοινωνική κινητικότητα μέσα σε λεωφορεία, ιχε, ο κίνδυνος ζωών, η απερνεργοποίηση μέρες βρόχινες ή με λίγο χιόνι ,της παραγωγικής και οικονομικής ζωής και κοινωνικής ζωής, αφορά όλους , συνιστά υποπολιτισμικότητα, απουσία ανάπτυξης και αφαιρεί δραστικά από οποιονδήποτε δείκτη και επί μέρους ευημερίας.
  Το φαινόμενο το 2021 από Φεβρουάριο ώς τώρα και μόνο με τις καιρικές συνθήκες επαναλαμβάνεται στην ομοιότητα της δομής του.
  Τον Φεβρουάριο του 2021 , με λίγο χιόνι, κατέρετυσαν τα ηλεκτρικά δίκτυα λόγω πτώσης των υψηλών ακλάδευτων και απεριποίητων δέντρων , και τούτο γιατί στην λειτουργική της ηλεκτροδότησης και της περιποίησης των δέντρων, αν τα καλώδια του ηλεκτρικού δικτύου ήταν 1,5 απ τα κλαριά ενός δέντρου η αρμοδιότητα κλαδέματος ανήκε στον Δήμο ή στον ΔΕΔΔΗΕ και αν ήταν λιγότερο από 1,5 μέτρο απόσταση η αρμοδιότητα κλαδέματος ανήκε στον αντίστορα ( στον ΔΕΔΔΗΕ ή στον Δήμο). Και άκρη δεν μπορούσε φυσικά να βρεθεί . Κουλτούρα υποδομών ούτε υποσαχάρια δείχνουν αυτά τα φαινόμενα στην ”πολιτισμένη ” ομφαλοσκοπούσα και ναρκσισευόμενη χρόνια Ελλαδικότητα.
  Και οι κοινωνίες με τα συλλογικά των όργανα επαγγελματικά πολιτισμικά συνδικαλιστκοσυλλογικά δεν πρέπει να σφυρίζουν αδιάφορα , ούτε στην βάση του ιδιωτικού προοδευτικά αποσσυμετοχικού αναχωρητισμού απ το πολιτικό διαχειριστικό στοιχείο, το οποίο να διακονεί την λειτουργική το κράτος και η εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά όχι ερήμην των επί τόπου εκάστοτε κοινωνιών ( μικρών ή μεγάλων ώς οικιστικές ή περιαστικές ή περιφερειακές ή επατρχιακές ή ακόμη και χωριάτικες ) ώς πληθυσμιακές συγκεντρώσεις.
  Θ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες