Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

» Δε θέλουμε τα Μάρμαρα πίσω…

Δε θέλουμε τα Μάρμαρα πίσω ως συμψηφισμό παλαιοτέρων χρηματικών οφειλών προς ημάς.
Δε θέλουμε τα Μάρμαρα πίσω ως ένδειξη λύπης και συμπαράστασης για την οικονομική και κοινωνική κρίση των κατοίκων της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.
Δε θέλουμε τα Μάρμαρα πίσω  επειδή θα μιλήσει υπέρ ημών και της Ιστορίας μας μια «φανταχτερή προσωπικότητα» όπως αυτές που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα «ρηχά» και μονάχα ως τουριστικό θέρετρο.
Δε θέλουμε τα Μάρμαρα πίσω, όταν η νέα γενιά κρύβεται πίσω από το facebook/ twitter και οι μεγαλύτεροι ξεχειλίζουν από απογοήτευση για τα πολιτικά – κοινωνικά δρώμενα.
Δε θέλουμε τα Μάρμαρα πίσω, όταν η ανεργία και η απαιδευσιά και η φτώχεια και η απουσία κοινωνικής πρόνοιας – εθνικής περίθαλψης μοιάζουν, αφού οι πολιτικοί ταγοί και πνευματικοί άνθρωποι του τόπου δεν δρουν αποτελεσματικά, με ανίατες μάστιγες και με μονοπάτια που έχει πάρει η ελληνική κοινωνία για τον όλεθρο ανεπιστρεπτί.
Θέλουμε τα «κομμάτια» του Παρθενώνα πίσω, αλλά και το σεβασμό όλων, κάθε μη Έλληνα, στην Ιστορία του Ελληνισμού και στη συμβολή του στη διαμόρφωση του παγκόσμιου πολιτισμού.
Θέλουμε τα «κομμάτια» του Παρθενώνα, όταν η νέα γενιά, μορφωμένη, θαρραλέα και αισιόδοξη, συνειδητοποιήσει τον κοινωνικό της ρόλο και αρχίσει να αγωνίζεται με την αρωγή της παιδείας και των μεγαλυτέρων αληθινά και όχι σε μιαν «εικονική πραγματικότητα» για έναν καλύτερο κόσμο και όταν η «Τρίτη ηλικία», περήφανη για όσα πέτυχε και δυνατή,  δε νιώθει παραπεταμένη και στραγγισμένη σε μιαν άκρη, μα μαζύ με τους νέους συμμετέχει ενεργά στα κοινά.
Θέλουμε  τα «κομμάτια» του Παρθενώνα πίσω, όταν οι κάτοικοι του Ελλαδικού χώρου γνωρίσουν την Ιστορία του και σε ό,τι αφορά την κοινωνική ζωή αποχτήσουν αυτοσεβασμό πρώτα και μετά μάθουν να σέβονται κάθε αλλοδαπό (επισκέπτη ή κάτοικο) αυτής της χώρας.
Θέλουμε τα «κομμάτια» του Παρθενώνα πίσω μόνον αν προέρχεται από ανιδιοτελή και αυτόβουλη κίνηση όσων τα κατέχουν σήμερα. Και συνάμα, εάν όλοι όσοι λένε σήμερα πως μας συμπαρίστανται στον αγώνα για την επιστροφή τους τείνουν με αληθινή φιλία και χωρίς δόλο και δίχως να ορέγονται να μας προσδέσουν στο δικό τους άρμα ως υποπόδια και υπόδουλους το χέρι τους προς ημάς  για να μας βοηθήσουν πραγματικά να εξέλθουμε από την κρίση…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες