Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Δακοκτονία: Δυστυχώς δεν κατάλαβαν…

Πέρασαν δυο σχεδόν μήνες από τότε που φάνηκε το πρόβλημα στην παραγωγή ελαιολάδου λόγω της μη σωστής εφαρμογής της δακοκτονίας και δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για τις ευθύνες.
Υπηρεσιακοί και μη παράγοντες αποδίδουν τη ζημιά, εκτός από την προσβολή από το δάκο και στο γλοιοσπόριο. Με ποια τεκμηρίωση, αφού σε όλα τα δείγματα ελαιοκάρπου, πάνω από 100 από τις διάφορες περιοχές της Κρήτης, που αναλύθηκαν από διαπιστευμένα εργαστήρια δεν εντοπίστηκε ο μύκητας. Και υπάρχει ένας πανικός στους αγρότες αλλά και στους γεωτεχνικούς πώς και πότε θα καταπολεμηθεί η νέα απειλή, που δεν υπάρχει! Γιατί υπάρχει αυτό το ‘κενό’ στην πληροφόρηση για τόσο σοβαρά θέματα που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις;
Αλλά και οι ‘θεσμικοί’ μάλλον ικανοποιήθηκαν(;) με την αύξηση της χρηματοδότησης κατά δυο εκατομμύρια ευρώ για το 2020! Δεν κατάλαβαν ότι ο εξ αρχής περιορισμός, του κατά τι αυξημένου προϋπολογισμού, μπορεί να οδηγήσει σε ετεροχρονισμένη και λάθος καταπολέμηση με ολέθρια αποτελέσματα. Δεν κατάλαβαν ότι η αποτελεσματική καταπολέμηση του δάκου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, κάποιους αστάθμητους όπως οι κλιματικές συνθήκες, που απαιτούν εγρήγορση και άμεση επέμβαση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα