Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ – ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΩΝ: Για τους ολίγους σε βάρος των πολλών

Κύριε διευθυντά,

oι πλειοψηφούντες βουλευτές με θεσμικούς ογκόλιθους δημιουργούν το κράτος τους, το κράτος των ημετέρων τους. Άλλοι μιλούν και ενεργούν για να μας προβληματίζουν, άλλοι και φλυαρούν για να μας ξεγελούν. Θέσεις-αντιθέσεις, φάσεις-αντιφάσεις. Στη Βουλή, οι βουλευτές, που εμείς έχουμε στείλει, είναι οι διαμορφώνοντες το κράτος που θέλουν, με την πλειοψηφία τους και οι καθοδηγούντες αυτό. Κράτος, που τρέφεται σε βάρος της κοινωνίας, παραπλανώντας την πλειοψηφία των ανθρώπων της.

Όχι κράτος, που να μπορεί να στηρίζεται στην κοινωνία των ανθρώπων και να προωθεί την συνείδηση αυτών για την κοινωνική πρόοδο. Αυτοί που μιλούν και φλυαρούν, παραπλανούν και ξεγελούν τον λαό για να παίρνουν την στήριξη του, για τα συμφέροντα τα δικά τους και των ημετέρων τους. Αυτοί που μιλούν και ενεργούν, διαβλέποντας λόγω και έργω στον προβληματισμό του λαού για την οικοδόμηση του δικού του κράτους, του κοινωνικού κράτους, αναζητώντας γνώσεις και τρόπους μετάδοσης αυτών. Ξεδιπλώνουν αλήθειες και επιδιώκουν διάχυση αυτών στο σύνολο της κοινωνίας των ανθρώπων.

Η μετάδοση και η αφομοίωση της αλήθειας απαιτεί ικανότητα, ήθος και γνωστικές υποδομές.

Όποιος δεν θέλει να ακούσει και να μάθει την αλήθεια, είναι χειρότερος από τον κουφό, όποιος δεν θέλει να δει κατάματα την αλήθεια είναι χειρότερος και από τον τυφλό. Αυτοί που θέλουν, να ακούν, να μαθαίνουν και να βλέπουν την μεγάλη αξία της αλήθειας, φροντίζουν να εξοπλίζονται με αρχές και αισθήματα, που να εξουδετερώνουν την κώφωση και την σκότιση. Οι γνώσεις είναι ο πλούτος της αλήθειας. Η έλλειψη γνώσεων, η αμάθεια είναι ο εχθρός της αλήθειας και ο ασυνείδητος φίλος και στηρικτής του ψέματος. Με την αλήθεια κτίζεις κοινωνίες σταθερές, γερές, με προοπτικές εξέλιξης των στην πρόοδο των μεγάλων ζητούμενων αξιών για τον άνθρωπο. Με το ψέμα χτίζει στην άμμο παλάτια μηδενικής διαρκείας, ακόμη και για τους ημέτερους.

Παντελής Χίνος

3 Comments

  1. Αξιότιμε κύριε,ένα εξαιρετικό κείμενο περί λειτουργίας της δημοκρατίας που θα μπορούσε να είχε γραφτεί από τον Ισοκράτη…Με εκτίμηση

    • Αξιότιμε κύριε Καγιαλέ, το κείμενο αυτό δεν είναι περί λειτουργίας της δημοκρατίας αλλά περί την μη λειτουργεία της, εφόσον μας λέει πως οι δημοκρατικά εκλεγμένοι βουλευτές δεν δουλεύουν για το καλό της χώρας αλλά για καλό δικό τους, του κόμματος τους ή αυτό των ημετέρων τους. Επίσης δεν νομίζω πως ο κ. Χίνος μιλάει γενικά για βουλευτές, αλλά μόνο γι’ αυτούς της τωρινής κυβέρνησης. Ενώ υποτίθεται πως διδάσκει πολιτική ηθική, στην πραγματικότητα κάνει μικροπολιτική.

      • Αξιότιμε κύριε Καγιά, συμφωνώ με την εκτίμηση σας περί μικροπολιτικής.΄Οταν όμως επί 10ετίες υπηρετείς το εθνικό συμφέρον σ΄ένα περιβάλλον όπου οι πολιτικές κορώνες δεξιά-αριστερά-πάνω-κάτω είναι έπεα πτερόεντα και δεν έχουν καμία αξία στον κόσμο των διεθνών σχέσεων(λέγε συμφερόντων),προσπαθείς πάντοτε να απομονώσεις από μια συζήτηση η από ένα κείμενο αυτά που αναβαθμίζουν την χώρα και προάγουν την συνεννόηση και την δημοκρατία,η οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν είναι στάσιμη και υπάρχουν πάντοτε περιθώρια βελτίωσης της.Στην πατρίδα μας ζήσαμε επικίνδυνες σουρεάλ καταστάσεις στις πάνω και στις κάτω πλατείες καθώς και γεγονότα που δυσφήμισαν την χώρα και την έθεσαν στο περιθώριο με τους απέναντι να ξερογλείφονται…Είναι καιρός να πάμε ένα βήμα παρακάτω και να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, με θεσμούς που λειτουργούν.Στο πλαίσιο αυτό ο καθένας μπορεί να κάνει και την μικροπολιτική του .΄Εχω την αίσθηση ότι οι πολίτες μετά από τόση ασυνέπεια λόγου και έργων καθώς και θυελλώδους αερολογίας που έζησαν είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται ποιός μιλάει και τι λέει….Με εκτίμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα