Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Χρονοδιάγραμμα αναβάθμισης δομών ψυχικής Υγείας στα Χανιά

Το χρονοδιάγραμμα της ενίσχυσης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στα Χανιά ανακοίνωσε χθες το γραφείο της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, στον απόηχο της επίσκεψής της στην πόλη μας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, προκηρύσσονται θέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
Αναλυτικότερα η Υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι :

• Το προσεχές διάστημα επίκειται η άμεση δημοπράτηση του κληροδοτήματος «Μαλινάκη» για την επέκταση της Ψυχιατρικής Κλινικής, η οποία αφορά νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και τη δημιουργία τριάντα (30) νέων κλινών, είκοσι (20) ανοιχτής νοσηλείας και δέκα (10) κλειστής νοσηλείας, προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ.

• Ενισχύονται οι υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας στην Π.Ε. Χανίων με προσλήψεις. Ειδικότερα, ενισχύεται το Γ.Ν. Χανίων «ο Άγιος Γεώργιος», με πρόσληψη ενός επικουρικού Ψυχιάτρου που θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

• Ενισχύεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας με προκήρυξη θέσης ενός μόνιμου Παιδοψυχιάτρου και η Κινητή Μονάδα του με όχημα και οδηγό μέσω του τακτικού προϋπολογισμού της 7ης ΥΠΕ.

• Τέλος, ενισχύονται η Ψυχιατρική Κλινική και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας με νοσηλευτικό προσωπικό, μέσω της ήδη δρομολογημένης διαδικασίας πρόσληψης 215 ειδικευομένων νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας στις Ψυχιατρικές δομές της χώρας. Η σχετική νομοθετική διάταξη συμπεριλαμβάνεται ήδη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε και πρόκειται να ψηφιστεί άμεσα.

 

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη μπαίνουν… onLine με τον γ.γ. του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκη και την αρχαιολόγο Μ. Βλαζάκη


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα