Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Το χρονικό της διαπόμπευσης οροθετικών γυναικών

Την αντίθεσή τους στην επαναφορά της υγειονομικής διάταξης, η οποία χρησιμοποιήθηκε τον Απρίλιο – Μάιο του 2012 για τη βαρύτατη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων 27 οροθετικών γυναικών, οι οποίες υποχρεώθηκαν σε τεστ για τον ιό ΗIV, στη συνέχεια διαπομπεύθηκαν και φυλακίστηκαν για πολλούς μήνες, εξέφρασαν χθες οι δημοσιογράφοι του περιoδικού “UNFOLLOW”, Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και Αυγουστίνος Ζενάκος με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ “Ruins” της Ζωής Μαυρουδή, που προβλήθηκε χθες από Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών στη Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5, στα Χανιά.
Είναι αξιοσημείωτο πως τα Δικαστήρια απάλλαξαν τις γυναίκες αυτές από τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδόθηκαν, ενώ πολλές σήμερα βρίσκονται σε διαδικασία αποζημίωσης από το ελληνικό κράτος και προσφυγής σε ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
Οπως ανέφεραν οι συντάκτες του περιoδικού “UNFOLLOW”, που συμμετείχαν στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ, «το ντοκιμαντέρ έχει σκοπό να ξετυλίξει το κουβάρι της ιστορίας η οποία ξεκίνησε να προβάλεται από τα τηλεοπτικά κανάλια μια ακριβώς εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες εκλογές του 2012, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία. Τότε ξεκίνησε το “κυνήγι μαγισσών” στο πλαίσιο των τεράστιων επιχειρήσεων “σκούπα” της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ιστορία αυτή “κτίστηκε” απολύτως επαγγελματικά, διότι αυτό που έμεινε στο κοινό ήταν πως οι γυναίκες αυτές ήταν εκδιδόμενες οροθετικές οι οποίες “σκορπούσαν τον θάνατο”. Οπως αποδείκτηκε εκ των υστέρων, δεν εκδίδονταν οι γυναίκες αυτές, αλλά ήταν τοξικοεξαρτημένες».
Ο Ορέστης Διαύλιας από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών ανέφερε πως η προβολή έγινε «καθώς έχει περάσει ένας χρόνος μετά τη σύλληψη και ποινικοποίηση των οροθετικών ατόμων από την Αστυνομία και τη διαπόμπευσή τους. Το ντοκιμαντέρ έρχεται να μας θυμίσει την άνευ προηγουμένου ρατσιστική πρωτοβουλία των Ελληνικών Αρχών να διαπομπεύσει τις οροθετικές γυναίκες στιγματίζοντας τις ίδιες και σπιλώνοντας όλα τα οροθετικά άτομα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα