Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Χρόνια πολλά, χρόνια γλυκά στον σεβαστό μου κύριο!

Η σημερινή παγκόσμια όμορφη γιορτή των εκπαιδευτικών, οι φωτεινές ευχές της, όλες νιώθω πως αξίζουν μόνο στον ακριβό μου κύριο, τον μικρό γλυκό θεούλη της παιδικής μου ψυχής, τον πιο μεγάλο ηλικιακά του τόπου μας, τον σεβάσμιο, τον σοφό, τον αγαπημένο του κόσμου όλου!
Πηγή έμπνευσης, μορφή ιερή, συγκίνηση, χαρά όλης της ζωής μου ο γλυκός μου κύριος στην ψυχή μου, στα μάτια μου νοσταλγικά πάντα το καλωσόρισμα του το πρώτο στην αυλή του σχολείου, τα γράμματα που με δίδαξε, όλα τα χρόνια μαζί του στο σχολείο, ποτέ ποτέ δεν με χτύπησε, ποτέ δεν με τιμώρησε, ποτέ δεν με πρόσβαλε, ποτέ δεν με πλήγωσε, η ακριβή ευχή του, ο συγκινητικός χαιρετισμός του μαζί με το απολυτήριο μου.
Ο καινούργιος μας κύριος, ένα νέο παιδί γεννημένο με την ευλογία, τη χάρη, την αγάπη του Θεού να διδάξει, να φωτίσει, να γλυκάνει, να αγαπήσει πολύ παιδικές ψυχές, να δημιουργήσει μαζί τους μια κοινωνία σεβασμού, αγάπης!
Το έργο του κυρίου μου δύσκολο πολύ, τα προβλήματα μιας εποχής μεταπολεμικής, πονεμένης φοβερά· ο ίδιος είχε λάβει μέρος σε αυτό τον σκοτεινό πόλεμο που παρ’ ολίγο να του στερήσει τη ζωή. Συναντά κατεστραμμένες δομές, μαθητές ατίθασους, πάντα υπεράριθμους και τόσα άλλα. Ο αγώνας, οι αγωνίες αυτού του ανθρώπου για τους μαθητές του, για το σχολείο του τεράστιες, όμως χάρη στον δυναμισμό που διέθετε, την οργανωτικότητα του, αυτός ο υπέροχος, θεληματικός, πρακτικός άνθρωπος με το πρωτοποριακό πνεύμα, την ενσυναίσθηση, την πίστη, την υπομονή, την αγάπη, το ενδιαφέρον του για τους μαθητές του τα κατάφερε και όχι μόνο στο δικό μου σχολείο, αλλά σε όλα όσα δίδαξε, όλη η διδασκαλική του πορεία απόλυτα επιτυχημένη, λαμπρή!
Εξαιρετική η εκπαιδευτική του δεξιότητα, η σοφία, η διδαχή του άξιου κυρίου μου, κατανοούσαμε τα μαθήματα μαζί του, αγαπήσαμε το σχολείο. Μέσα από τη φωτεινή, ενθουσιώδη σκέψη, τη χρυσή του συμβουλή, τη σωστή του καθοδήγηση, εμείς, όλοι οι μαθητές του σήμερα, πάντα ξεχωρίζουμε, εκτιμούμε το σωστό και το λάθος.
Επιθυμία ψυχής, έγνοια ζωής για τον ακριβό μου κύριο, να γνωρίσουμε, να αγαπήσουμε, να υπηρετήσουμε, να συνυπάρξουμε όμορφα, σωστά με τον άνθρωπο, τη φύση, την παράδοση, την πατρίδα, να γνωρίσουμε, να σεβαστούμε τη ζωή, τον Θεό!
Ο κύριος μου ακούραστος, δραστήριος πάντα, προοδευτικός, δεν κάθισε ποτέ σε μια έδρα αδιάφορος· αγωνίστηκε, προσέφερε έργο, πάντα δίκαιος, αλληλέγγυος, αληθινός, βαθιά ανθρώπινος, στάθηκε δίπλα στον μαθητή του, δίπλα στον συνάδελφο του, χωρίς μέτρο αγάπης, τους χάρισε φως, ποιότητα, πολιτισμό, δύναμη, χαρά, στάθηκε δυνατός και γενναίος, αποφασισμένος, απέναντι στο όποιο αντιπαιδαγωγικό σύστημα.
Ο κύριος μου, ο Άξιος Δάσκαλος της έδρας, ο σοφός Δάσκαλος της ζωής, προσιτός, φιλικός, σεμνός, με έξυπνη ματιά, αστραφτερή στα σχολεία του, κρατούσε πάντα ισορροπίες σταθερές. Σοβαρός, αυστηρός εκεί που έπρεπε, ευχάριστος, χαλαρός εκεί που πάντα δίκαια και όμορφα έκρινε.
Σήμερα, πάντα η φωτεινή σκέψη του κυρίου μου του ξεχωριστού πρέπει να χαίρεται, μόνο να χαίρεται για τους μαθητές – παιδιά του, που η αγάπη του, η χρυσή ψυχή του χάρισε στην κοινωνία των Χανίων και όχι μόνο.
Ο Ακριβός μου κύριος σήμερα βαδίζει όμορφα, με αξιοπρέπεια και σοφία, με το μπαστουνάκι του το αγαπημένο στα 102 χρόνια της ζωής του, με ψυχικές, πνευματικές και σωματικές δυνάμεις θαυμάσιες, πάντα, παντού παρών δυναμικά, πάντα άνθρωπος ευχάριστος κι ωραίος, μας παραδίδει μαθήματα ζωής, είναι η χαρά της ζωής. Όμορφα καλεί την αγάπη μας, τον σεβασμό, τη χαρά μας, την τρυφερότητα μας!
Φάρος λαμπερός ο πολυαγαπημένος μου κύριος Βασίλης Ιγγλεζάκης που φωτίζει και καθοδηγεί πάντα με αγάπη τη ζωή των μαθητών του, των παιδιών του κόσμου: την ψυχή, τη σκέψη τους με την ξεχωριστή δική του δασκαλοσύνη, τη γλυκύτητα, την ευγενική έκφραση των συναισθημάτων του!
Ευχή γλυκιά χαρίζω στον σεβαστό μου κύριο, με τη βοήθεια του Θεού και την από καρδιάς αγάπη όλων μας, να ζήσει πολλά πολλά χρόνια. Του αξίζουν πολλές ζωές, χρυσές, με υγεία άριστη, ποιότητα ζωής, χαρές, πολλές χαρές στην ψυχή του. Του αξίζουν όλες οι ομορφιές της ζωής!

Χρυσέ μου κύριε,
σας ευχαριστώ αληθινά!
Με σεβασμό απεριόριστο
Πάντα μαθήτρια σας


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα