Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Χωρίς προβλήματα η κίνηση στον Κλαδισό

Kανονικά και χωρίς προβλήματα γίνεται η κίνηση των οχημάτων από τον κόμβου του Κλαδισού αφού οι αγρότες αποχώρησαν από το μπλόκο που είχαν στήσει για περίπου 7 ημέρες τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης.
Από το χώρο απομακρύνθηκαν τα λάστιχα και τα ξύλα που είχαν βάλει οι αγρότες σε διάφορα σημεία προκειμένου να μην γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων.
Αντίθετα παραμένει το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια και στόχος της «Ενωτικής Ομοσπονδίας» και των Αγροτικών Συλλόγων που πρόσκεινται σε αυτή είναι πέρα από τους αγρότες που θα βρεθούν στην Αθήνα από αύριο το πρωί , οι υπόλοιποι να παραμείνουν και να συνεχίσουν την κινητοποίηση.
Σημειώνεται ότι και τα δύο μπλόκα έχουν ανακοινώσει πως σήμερα το βράδυ αναχωρούν από τη Σούδα για την Αθήνα για να συμμετάσχουν στις εκεί συγκεντρώσεις.

Οι αγρότες θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται μετά τις 5. 30 το απόγευμα στο λιμάνι της Σούδας, προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής, ώστε αύριο να δώσουν και αυτοί το «παρών» στο παναγροτικό συλλαλητήριο.
Ο αριθμός των αγροτών που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα θα γίνει γνωστός λίγο πρίν τον απόπλου του πλοίου, ενώ όπως όλα δείχνουν το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί χωρίς αγροτικά οχήματα.
Στο Ρέθυμνο, αγρότες παραμένουν και σήμερα έξω από την εφορία της πόλης, ενώ κάποιοι από αυτούς θα είναι παρόντες αύριο στην Αθήνα. Η αναχώρησή τους θα γίνει απόψε από τα λιμάνια της Σούδας και του Ηρακλείου.

 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Απόψε αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Ηρακλείου οι αγρότες την ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να συμμετάσχουν στο αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, οργανώνουν τις τελευταίες κινήσεις τους, ενώ οι ναυτιλιακές εταιρείες συμφώνησαν με τους εκπροσώπους των αγροτών να δοθούν ειδικές εκπτώσεις στα εισιτήρια για όσους συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Αθήνας, με εισιτήρι 20 ευρώ.
Την ίδια ώρα, οι αγρότες από το Οροπέδιο Λασιθίου αναμένεται, όπως αποφάσισαν, να φτάσουν σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου με τρακτέρ. Σύμφωνα με τους ίδιους θα συγκεντρωθούν στις 14:30 στο μπλόκο για να αναχωρήσουν με οχήματα και τρακτέρ για το λιμάνι.
«Αν σταματήσει την πορεία η αστυνομία, όπου τη σταματήσει, είτε στον εθνικό δρόμο είτε στο λιμάνι και δεν αφήσουν τα τρακτέρ να μπουν μέσα στο πλοίο, θα γίνει επιτόπιο μπλόκο για όσες μέρες κρατήσει και στην Αθήνα» αναφέρουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου.
Οι αγρότες μετά την άφιξή τους το πρωί της Παρασκευής στον Πειραιά θα μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη στη Δ.Ο.Υ Ηρακλείου, ενώ αγρότες από την ευρύτερη περιοχή των Δαφνών, του Βενεράτου και των Σταυρακίων παραμένουν για δεύτερη μέρα στο μπλόκο που έστησαν στη Σταυρακιανή Καμάρα, στο δρόμο της Μεσαράς, ενώ αργότερα θα αποχωρήσουν για να ταξιδέψουν με τους άλλους αγρότες και κτηνοτρόφους στην Αθήνα. Ακόμη, συνεχίζεται το μπλόκο στα Πραιτώρια, ενώ αγρότες της Ιεράπετρας συνεχίζουν το μπλόκο στο Στόμιο, στον δρόμο Ιεράπετρας – Μύρτου .

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες