Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία στο ν. Χανίων (φωτ.)

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε από το πρωί η εκλογική διαδικασία στο Ν. Χανίων. Οι κάλπες  άνοιξαν στις 7 το πρωί  και κλείνουν στις 7 το βράδυ. 

Κανονικά και οι εκλογές σε απομακρυσμένες περιοχές όπως η Γαύδος και η Αγ. Ρούμελη.

Το μοναδικό θέμα που προέκυψε ήταν οι αντιρρήσεις που είχε για το χώρο του εκλογικού κέντρου σε χωριό των Χανίων ο εκλογικός αντιπρόσωπος. Ο αντιπρόσωπος ζήτησε να αλλάξει το εκλογικό κέντρο γιατί όπως είπε ήταν πολύ μικρό ωστόσο τελικά πείστηκε να προχωρήσει κανονικά τη διαδικασια.

Με ψυχραιμία και ηρεμία ψηφίζουν οι πολίτες στα Χανιά αφού δεν έχει διαπιστωθεί κανένα πρόβλημα, όπως επισήμανε και ο αντιπεριφερειάρχης Αποστόλης Βουλγαράκης που λίγο μετά τις 10 το πρωί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Αγιά.
«Η διαδικασία γίνεται κανονικά σε όλο το Νομό χωρίς προβλήματα και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είναι στη θέση τους. Είχαμε ένα ήρεμο προεκλογικό αγώνα χωρίς κανένα…παρατράγουδο και θα έχουμε και ένα καλό αποτέλεσμα. Οι πολίτες ψηφίζουν με ψυχραιμία και με ηρεμία. Από τη Δευτέρα όλοι ανασκουμπώνουμε τα μανίκια για να δουλέψουμε με τη νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί» τόνισε ο κ. Βουλγαράκης.

Υπενθυμίζεται πως ο συνολικός αριθμός του εκλογικού σώματος στην Περιφέρεια Κρήτης ανέρχεται σε 544.408 εκλογείς, εκ των οποίων 2.619 είναι εκλογείς του άρθρου 27 (στρατιωτικοί κλπ) και 1.138 ετεροδημότες που ψηφίζουν στην Κρήτη, κατανεμημένοι σε 1.294 εκλογικά τμήματα (1.285 τμήματα βασικών εκλογέων και 9 τμήματα ετεροδημοτών). Αναλυτικά εδώ

Ροή εκλογικών αποτελεσμάτων

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών θα γίνεται μέσω της εκλογικής ιστοσελίδας της Περιφέρειας Κρήτης:

https://ekloges.crete.gov.gr  όπως επίσης μέσω υπερ-συνδέσμου στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης http://www.crete.gov.gr → ΜΕΝΟΥ → ΕΚΛΟΓΕΣ → Αποτελέσματα εκλογών.

Στην ιστοσελίδα θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολίτες.

Χρηστικές πληροφορίες προς τους ψηφοφόρους, αλλά και ενημέρωση για τους υποψήφιους βουλευτές και τους δικαστικούς αντιπροσώπους, δίνει μέσω σχετικής εγκυκλίου το υπουργείο Εσωτερικών εν όψει των εθνικών εκλογών. Δείτε αναλυτικά εδώ

Φωτογραφίες: Γιάννης Κάκανος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα