Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Χωρίς νερό το σχολείο και ο οικισμός Βατσιανά στην Γαύδο

 

Δίχως νερό έχει μείνει από χθες το σχολείο και ο οικισμός Βατσιανά στην ακριτική Γαύδο λόγω δολιοφθοράς στην δεξαμενή του σχολείου.
Όπως ανέφερε στα “Χ.Ν.” η δήμαρχος Γαύδου Γκέλυ Καλλίνικου κάποιος τη νύχτα πήγε να κλέψει νερό, άνοιξε τις βάνες του δικτύου αλλά έσπασε και την βάνα! Έτσι εξαφανίστηκε το νερό που ήταν αποθηκευμένο στην δεξαμενή του σχολείου. Ωστόσο ο ίδιος αγωγός υδροδοτούσε όλο τον οικισμό Βατσιανά που τώρα έχει μείνει δίχως νερό.
Σύμφωνα με την ίδια, αυτό έχει γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν με αποτέλεσμα να μείνει το σχολείο από νερό, αλλά αυτή τη φορά, απέκλεισε και την δυνατότητα υδροδότησης του οικισμού. Η υδροδότηση στην ακριτική περιοχή αναμένεται να αποκατασταθεί όταν εγκριθεί πίστωση για να έρθει υδραυλικός από την Κρήτη που θα αποκαταστήσει την ζημιά που δημιούργησε το ασυνείδητο χέρι στην βάνα.
Πάντως η δήμαρχος του ακριτικού νησιού, γνωστοποίησε ότι έχει γίνει καταμέτρηση των ρολογιών παρουσία του αστυνομικού.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ

Ταλαιπωρία πολιτών στην περιοχή του Άι Γιάννη λόγω βλάβης στον αγωγό της ΔΕΥΑΧ με πολύωρες διακοπές νερού από την 1η Ιουνίου.
Όπως ανέφεραν στα “Χ.Ν.” κάτοικοι, στην περιοχή του Άι Γιάννη πίσω από την δεξαμενή επί 5 συνεχόμενες ημέρες η Δ.Ε.Υ.Α.Χ προχωρούσε σε διακοπή του νερού από τις 05:00 τα ξημερώματα μέχρι τις 12 το μεσημέρι ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η διακοπή γίνονταν μέχρι τις 14.30 το μεσημέρι με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην καθημερινότητα τους.
Σε επικοινωνία που είχαν τα “Χ.Ν.” με τον Προϊστάμενο του τμήματος Ύδρευσης, κ. Αντωνακάκη, ο ίδιος επεσήμανε ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί επειδή ότι τις τελευταίες ημέρες « γύρω στις 4-5 τα ξημερώματα σπάει στην συγκεκριμένη περιοχή ο αγωγός. Η Αστυνομία μας ειδοποιεί και πάμε και κλείνουμε το νερό για να επιδιορθώσουμε την ζημιά».
Έτσι η ΔΕΥΑΧ προχωρά σε αλλαγή όλου του συστήματος και το πρόβλημα αναμένεται να αποκατασταθεί σταδιακά από σήμερα το μεσημέρι.
« Αλλάζουμε όλο το σύστημα, διότι επειδή ο αγωγός βρίσκεται πάνω από την δεξαμενή παίρνουμε νερό με πιεστικά, δηλαδή με μοτέρ και όχι με φυσική ροή. Κι όταν κάτι δεν δουλεύει καλά, τότε αυξάνεται πολύ η πίεση και σπάει ο αγωγός. Έτσι αποφασίσαμε να τα αλλάξουμε όλα στην κεντρική δεξαμενή στο Αγ. Ιωάννη. Παραγγείλαμε στην Αθήνα και φέρνουμε (σήμερα) καινούργιο μειωτή και καινούργιες βάνες. ‘Έτσι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί πλήρως. Διότι πράγματι οι άνθρωποι έμεναν για αρκετές ώρες δίχως νερό» ανέφερε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα