Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Χορηγίες, ισολογισμοί και διαφάνεια

ΣΕ μια κρίσιμη οικονομική περίοδο στην οποία λόγω του ρωσοουκρανικού πολέμου τα πάντα ακριβαίνουν, καλό θα ήταν να απαιτούμε από τους αρμόδιους να κοινοποιούν πού πάνε τα λεφτά των φορολογουμένων: τόσο των ποικίλων χορηγιών, όσο κι αυτών που πληρώνουμε ποικιλοτρόπως ως δημοτικά τέλη.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ είναι καλές, μόνο όταν κι ο τελευταίος πολίτης αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητά τους. Είναι όμως τοις πάσι γνωστό πως, σε προεκλογικές περιόδους κυρίως, η εξαγορά ψήφων μέσω χορηγιών σε Συλλόγους, Σωματεία και ποικίλους φορείς-σφραγίδα, είναι ένα συχνό φαινόμενο.

ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση και ποτέ δεν έθεσε σοβαρά κριτήρια για την έγκριση επιχορηγήσεων (για ποιο λόγο επιχορηγεί, ποια η ανταποδοτικότητα), αλλά και ελάχιστοι Δήμοι δημοσιεύουν (σε εφημερίδες ή στο διαδίκτυο) ετήσιους ισολογισμούς εσόδων και εξόδων τους. Επειδή ήδη βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, οι ψηφοφόροι απαιτούν διαφάνεια και για το τελευταίο ευρώ που ξοδεύεται είτε από την κυβέρνηση είτε απ’ την τοπική αυτοδιοίκηση. Λέμε, “όλα στο φως” και στη “Διαύγεια”


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα