Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Χαρτί κουζίνας

Τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί ραγδαία η χρήση χαρτιού κουζίνας στις επαγγελματικές όσο και στις οικιακές κουζίνες. Σε πολλές περιπτώσεις γίνεται λάθος χρήση καθώς το χαρτί κουζίνας έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με την εξέλιξη της τεχνολογίας. Ήρθε να αντικαταστήσει τις διάφορες πετσέτες που χρησιμοποιούσαμε πριν μερικά χρόνια για να σκουπίζουμε τα χέρια μας, τους πάγκους της κουζίνας και τα διάφορα σκευή που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα.
Το χαρτί κουζίνας είναι ένα βιομηχανικό υλικό που προέρχεται από ανακυκλωμένο χαρτί, λευκασμένο με διάφορες χημικές ουσίες, πολύ φθηνό και προσιτό στον καθένα από εμάς.
Πολλοί συνάδελφοί μου αλλά και ιδιώτες στα σπίτια χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο χαρτί εκτός από τις χρήσεις που προανέφερα, και για το στράγγισμα διαφόρων τηγανιτών εδεσμάτων που παρασκευάζουν στην κουζίνα
Οταν χρησιμοποιείται χαρτί κουζίνας για το στράγγισμα διαφόρων τηγανιτών εδεσμάτων εκλύονται διάφορες xημικές ουσίες καθώς έρχονται σε άμεση επαφή, τα ζεστά τρόφιμα όπως τηγανιτές πατάτες, καλιτσούνια, ψάρια, λαχανικά και οι εκάστοτε παρασκευές, με ό,τι συνεπάγεται από τη μακροχρόνια χρήση για εμάς και τα παιδιά μας ή για τους πελάτες του εστιατορίου μας.
Αλλωστε είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσουμε ένα πιάτο για να στραγγίξουμε τα τηγανιτά και μετά να τα μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος ή να χρησιμοποιήσουμε διάφορα αρωματικά για να στραγγίσουν τα διάφορα τηγανιτά, όπως μερικά κλαδάκια από δεντρολίβανο, ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι, φύλλα λεμονιάς, πορτοκαλιάς, δάφνης, μυρτιάς που θα μας δώσουν έξτρα γεύση και άρωμα και θα αποπλανήσουν τους γευστικούς κάλυκες του ουρανίσκου μας. Ιδιαίτερα δε αν έχει χρησιμοποιηθεί ελαιόλαδο για την παρασκευή των τηγανιτών εδεσμάτων καθώς το ελαιόλαδο έχει το χάρισμα όταν χρησιμοποιείται για τηγανιτές παρασκευές να δημιουργεί μια τραγανή κρούστα εξωτερικά και να παραμένει εσωτερικά ζουμερό.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα