Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Χαρακτήρισαν δασικά τα… λιμάνια Σφακίων & Σούγιας (φωτ.)

Την αντίδραση του δημάρχου Σφακίων Μανούσου Χιωτάκη προκάλεσε ο χαρακτηρισμός ως Δασικού του λιμανιού της Χώρας Σφακίων!

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χιωτάκης, αυτήν την βδομάδα θα έχει συνάντηση στην Διευθυνση Δασών για την παραπέρα πορεία των Δασικών χαρτών του Δήμου Σφακίων.

Για γέλια και για κλάματα….Δασικό το λιμάνι της Χώρας Σφακίων

Αυτήν την βδομάδα θα έχουμε συνάντηση στην Διευθυνση Δασών για την παραπέρα πορεία των Δασικών χαρτών του Δήμου Σφακίων

Δημοσιεύτηκε από Μανούσος Χιωτάκης στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

 

Όμως δεν είναι μόνο το λιμάνι Σφακίων που χαρακτηρίστηκε δασικό.

Όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, δασικό χαρακτηρίστηκε και το λιμάνι Σούγιας!

 

Να σημειωθεί πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, δίνει διευκρινίσεις για τη διαδικασία.

 

Στο 56ο επεισόδιο, βάφουμε τα Χανιά «πράσινα» στους δασικούς χάρτες ενώ περιμένουμε την πρόταση του Δήμου Χανίων για τον Λόφο Καστέλι και «ταξιδεύουμε» στην μετά covid εποχή.

5 Comments

  1. Επειδή οι δασικοί χάρτες καταρτίστηκαν μετά από “επεξεργασία” των αεροφωτογραφιών, αν δεν κάνω λάθος, που τράβηξαν οι Εγγλέζοι μετά τον 2ο Π. Π. και τις επεξεργάστηκε η Χαρτογραφική Υπηρεσία του Στρατού είναι τόσο παλιές που απορώ αν έστω και κατά διάνοια αντιστοιχούν στη σημερινή πραγματικότητα. Είναι ντροπή σε ένα κράτος δικαίου να υποβάλλονται οι πολίτες του σε διαδικασίες τέτοιες, που να προσπαθούν να δικαιολογηθουν αυτοί για τα λάθη του συστήματος. Αεροφωτογραφίες του 1946, είναι οι δασικοί χάρτες, εν έτι 2021. Εβδομηνταπέντε (75) ετών. Και στο ακρωτήρι, αυτά τραβήξαμε, τα ίδια και χειρότερα. Και ακόμα περιμένουμε να δρομολογηθούν οι ενστάσεις. Τρία (3) χρόνια πάνε τώρα και μου φαίνεται ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμα.

    • Πολύ γνώστη σε βλέπω και προφανώς ΔΕΝ ξέρεις που παν τα 4. Διάβασε λοιπόν αυτό https://www.e-nomothesia.gr/kat-dasos-thera/n-998-1979.html και μετά αυτό http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx ΣΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ πάνω αριστερά είναι και όλοι οι υπόλοιποι ορθοφωτοχάρτες μέχρι και το 2009 και ψηφιακοί το 2015 και μη λες ότι σου κατέβει στο κεφάλι… Γίναμε όλοι ειδικοί.

      • Συγνώμη αλλά ΔΕΝ είπα ότι είμαι ειδικός. Ίσα ίσα που είχα όπως είδες και τις επιφυλάξεις μου. Αλλά αυτό που έγραψα ήταν αυτά που μου είπε και μου έδειξε στο σύστημα των χαρτών ο τοπογράφος μου, επειδή έχω μια δική μου υπόθεση σε εκκρεμότητα τώρα τρία (3) και μετά από πολύ “τρέξιμο”, “φως” ΔΕΝ έχω δει ακόμα. Αν υπάρχει κάτι άλλο που ΔΕΝ το γνωρίζω, ΔΕΝ το γνωρίζω επειδή ΔΕΝ μου έχει δημιουργηθεί η ανάγκη γι’ αυτό. Απλά μετέφερα την εμπειρία μου. Εσύ που μάλλον είσαι ειδικός εξήγησε μας σε παρακαλώ με λίγα λόγια αυτά που μου έγραψες επειδή εγώ και πολλοί άλλοι ΔΕΝ θα τα καταλάβουμε. Άντε να σε δω.

      • Είναι γελοιότητα να επικαλείσαι μια μουτζούρα του 1946 για να χαρακτηρίσεις σαν δασος περιοχές καλλιεργημένες με ελιές 250 χρόνων, ή λιμάνια ή κατοικίες 60-70 χρόνων.

  2. Στην Κίσσαμο και τον Πλατανιά χαρακτήρισαν δασικές εκτάσεις παραθαλάσσιες περιοχές , ελαιώνες, δρόμους κτίρια με οικοδομικές άδειες 30 χρόνων κλπ… Οι χάρτες που έλαβαν υπόψιν δεν ήταν οι χάρτες μόνο του 1945 αλλά και της google για όπου δεν υπήρχαν στοιχεία. Ακίνητα δίπλα στην θάλασσα φυτεμένα και καλλιεργούμενα το 1945 όσο θα μπορούσαν οι άνθρωποι να καλλιεργήσουν μετά τον πόλεμο. Απαράδεκτες ενέργειες που βάζουν σε περιπέτειες τους πολίτες από το πουθενά….παρά τις προσωπικές παρεμβάσεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα