Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020

Χανιώτισσα που πρώτευσε στις Πανελλήνιες βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Screen Shot 2016-04-07 at 7.21.30 PMΑνάμεσα στους ”πρώτους των πρώτων” που αρίστευσαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις το 2015 και βραβεύθηκαν για την προσπάθεια τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ήταν η Χανιώτισσα Ευαγγελία Περιβολάκη, φοιτήτρια πλέον στην Σχολή Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που καθιέρωσε η Eurobank. Το πρόγραμμα επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους με τον υψηλότερο βαθμό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από κάθε Λύκειο της χώρας. Η σχολική περίοδος 2014-2015 ανέδειξε 63 νέες και νέους, σπουδαστές και φοιτητές σήμερα. Είναι εκείνοι που πέτυχαν να είναι οι άριστοι των αρίστων ανάμεσα στους 845 συνολικά βραβευθέντες της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.
Η Χανιώτισσα φοιτήτρια, μιλώντας στα Χανιώτικα νέα, εξέφρασε την μεγάλη της χαρά και τιμή για αυτήν την βράβευση που όπως είπε αποτελεί « μια ενθάρρυνση για όλους τους μαθητές να συνεχίσουν την προσπάθεια και να πετύχουν τους στόχους τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις».
Η ίδια πιστεύει πως στην ζωή είναι σημαντικό να θέτεις στόχους. « Πάντα χρειάζεται στόχος και και συστηματική προσπάθεια για να υλοποιήσεις τα όνειρα σου. Τα παιδιά δεν πρέπει να απογοητεύονται αλλά να συνεχίσουν να κυνηγάνε τους στόχους τους» επεσήμανε.

Screen Shot 2016-04-07 at 7.10.18 PMΗ βράβευση των 63 αριστούχων έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο του ΔΣ της Τράπεζας κ. Νικόλαο Καραμούζη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank κ. Φωκίωνα Καραβία. Με στόχο τη διεύρυνση πρωτοβουλιών ουσιαστικής στήριξης της Παιδείας και των νέων φοιτητών, ο κ. Ν. Καραμούζης προανήγγειλε, παρουσία της Ανώτατης Πολιτειακής Αρχής της χώρας, την πρόθεση της Τράπεζας να δημιουργήσει έναν ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό φορέα χρηματοδότησης εκατοντάδων υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές αρίστων φοιτητών που δυσκολεύονται να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους.
Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης στο χαιρετισμό του επεσήμανε, μεταξύ άλλων, “σήμερα επιβραβεύονται οι προσπάθειες των σχολικών σας χρόνων σε μια εποχή που η Ελλάδα αιμορραγεί χάνοντας τη μεγαλύτερη επένδυσή της στο μέλλον –τις χιλιάδες των νέων επιστημόνων της στο εξωτερικό. Η δική σας πρόκληση; Να καταφέρετε όσα εμείς, οι μεγαλύτεροί σας, δεν πετύχαμε ώστε να κατακτήσει η πατρίδα μας στη σκηνή της επιστήμης και των γραμμάτων τη θέση που της αξίζει.”

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες