Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χανιώτικες επιτυχίες στις πανελλήνιες

Πολλές επιτυχίες σημείωσαν και φέτος Χανιώτες υποψήφιοι οι οποίοι με μεθοδικό διάβασμα αλλά και προσήλωση στο στόχο τους, κατάφεραν να περάσουν στη σχολή της προτίμησής τους.
Οπως λένε, οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι μια διαδικασία επίπονη που απαιτεί θυσίες, επιμονή, υπομονή, θέληση αλλά και πίστη στον ίδιο τον εαυτό μας. Μια διαδικασία που απαιτεί μεθοδικότητα, κατάλληλη προετοιμασία και όχι άγχος.
Τα “Χανιώτικα νέα” μίλησαν ενδεικτικά με επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων που τώρα ετοιμάζονται για τις σπουδές τους στις σχολές της προτίμησής τους, στο ξεκίνημα μιας ακαδημαϊκής χρονιάς ειδικών συνθηκών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τάσος Μαρινάκης, Ιατρική Κρήτης

Στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα φοιτήσει ο Τάσος Μαρινάκης, από το 4ο ΓΛΧ, παρότι με 18.625 μόρια μπορούσε να εισαχθεί και στην ιατρική Αθηνών. Όπως μας λέει, η επιλογή έγινε απολύτως συνειδητά, λόγω της καλής φήμης της σχολής του Ηρακλείου. Όσο για τις ειδικές συνθήκες μέσα στις οποίες θα ξεκινήσει η ακαδημαϊκή χρονιά, σχολιάζει: «Σίγουρα ως φοιτητές θα θέλαμε να ζήσουμε την φοιτητική ζωή, ειδικά στο πρώτο έτος που θα είμαστε φέτος. Ωστόσο τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο άνετα. Όσο για το Πανεπιστήμιο, υπάρχει αυτός ο περιορισμός των 50 ατόμων ανά αμφιθέατρο που δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσει στην πράξη. Ελπίζω μόνο να μην επηρεαστούν τα εργαστηριακά μαθήματα. Να μην κλείσουν τα εργαστήρια».

Ελενα Τερεζάκη, Νομική Θεσσαλονίκης
Με 18.175 μόρια, η Έλενα Τερεζάκη, ετοιμάζει βαλίτσες για Θεσσαλονίκη, όπου θα φοιτήσει στη νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. «Ήταν μια συνειδητή επιλογή, διότι αφενός την προτιμώ σαν πόλη σε σχέση με την Αθήνα και αφετέρου έχω συγγενείς εκεί, γεγονός που θα με διευκολύνει», τονίζει η Έλενα στα «Χ.ν.». Όσο για τις δυσκολίες που αναμένει να αντιμετωπίσει ως πρωτοτετής… στα χρόνια του κορωνοϊού, σχολιάζει: «Σίγουρα δεν είναι και το καλύτερό μας. Μας χαλάει λίγο. Αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι το αποδεχτούμε και να προσαρμοστούμε σε αυτό, ακριβώς όπως κάναμε και στη διάρκεια της προετοιμασίας μας για τις πανελλαδικές εξετάσεις».

Νίκος Ζώης- Ιατρική Πάτρας
Την εισαγωγή του στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, πέτυχε ο Νίκος Ζώης από το 4ο ΓΛΧ, που συγκέντρωσε 17.825 μόρια. «Επέλεξα την ιατρική κυρίως λόγω του ιατρικού επαγγέλματος. Είναι ένα επάγγελμα που μου άρεσε από μικρός, με τραβούσε», λέει ο Νίκος στα «Χ.ν.». Και ο ίδιος είναι προβληματισμένος για τους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού και δεν μπορεί να προβλέψει το πώς θα επηρεαστεί η ακαδημαϊκή χρόνια. Όσο για τους μαθητές που ξεκινούν τώρα την τρίτη λυκείου, συνιστά «υπομονή, επιμονή και συγκέντρωση στον στόχο».

Μιχ. Νικολαράκου, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Η Μιχαέλα Νικολαράκου από το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων πέρασε με βαθμολογία 18.075 στη Σχολή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η ίδια μας λέει ότι διάβαζε μεθοδικά με εξαίρεση την περίοδο της καραντίνας όπου διάβαζε λιγότερο καθώς εκείνο το διάστημα το διάβασμα αφορούσε επαναλήψεις.
Η Μιχαέλα είχε ελεύθερο χρόνο με τις βόλτες να περιορίζονται το Σαββατοκύριακο καθώς μέσα στην εβδομάδα η διαδρομή της ήταν από το σπίτι στο σχολείο και το φροντιστήριο και έπειτα επιστροφή στο σπίτι για διάβασμα.
Για τους μελλοντικούς υποψηφίους δίνει τη συμβουλή να έχουν ψυχραιμία και να αρχίσουν να διαβάζουν από νωρίς.

Μιλτιάδης Περδικάκης, Ιατρική Αθηνών
Με 18.375 μόρια, ο Μιλτιάδης Περδικάκης, πέτυχε την εισαγωγή του στην Ιατρική σχολή Αθηνών. «Είχα προβληματιστεί πολύ για την επιλογή των σπουδών αλλά κατέληξα στην ιατρική Αθηνών και λόγω πόλης αλλά και λόγω των πολλών κλινικών», λέει στα «Χ.ν». Όσο για την κατάσταση μέσα στην οποία ξεκινούν την φοιτητική τους ζωή, δηλώνει πως δεν τον προβληματίζει ιδιαίτερα: «Πιστεύω πως τώρα είναι η στιγμή, να χαρούμε αυτά που καταφέραμε!» λέει χαρακτηριστικά. Όσο για υποψηφίους της χρονιάς που ξεκινά τώρα, σχολιάζει πως «σίγουρα θα είναι μια δύσκολη χρονιά όπως και πέρυσι ήταν. Το μόνο που έχω να τους πω είναι να έχουν ένα πρόγραμμα και να προσπαθούν να τηρούν και από ‘κει και πέρα, τα πάντα μπορούν να τα καταφέρουν».

Ιωάννα Μπουχλάκη, Ιατρική Κρήτης
Την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Κρήτης επέλεξε και η Ιωάννα Μπουχλάκη που συγκέντρωσε 18.550. «Το Ηράκλειο είναι κοντά στα Χανιά, η σχολή είναι η καλή, η αδερφή μου είναι εκεί, οπότε ήταν εύκολο να το επιλέξω» μας λέει η Ιωάννα, η οποία μέχρι τελευταία στιγμή αμφιταλαντευόταν ανάμεσα σε ιατρική σχολή και τμήμα βιολογίας «Επέλεξα την ιατρική και ελπίζω να μου ταιριάξει. Είναι μια σχολή με πολλές επιλογές, οπότε δύσκολα να μην βρω κάτι που να μου ταιριάζει» αναφέρει στα «Χ.ν.».
«Ήταν μια περίεργη χρονιά. Ειδικά μετά τον Μάρτιο, με την καραντίνα, τα διαδικτυακά μαθήματα, σίγουρα τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περιμέναμε, όμως όταν το αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλεις, αυτό που μένει είναι χαρά και ανακούφιση.
Για τα παιδιά που ξε κουράγιο και θέληση: «Όταν το παιδί έχει έναν στόχο, αυτό το βοηθάει να παραμένει προσηλωμένο παρόλες τις συνθήκες. Αυτό είναι το σημαντικότερο.

Ορφ. Βολάνης, Νομική Αθηνών

Ο Ορφέας Βολάνης από το Λύκειο Νέας Κυδωνίας πέρασε στη Νομική Αθηνών με βαθμολογία 17.775.
«Διάβαζα πολύ. Ηταν μια δύσκολη χρονιά λόγω των συγκυριών με την πανδημία. Ηταν το σύστημα έκρυθμο με πολλές αλλαγές. Μπήκε το μάθημα της Κοινωνιολογίας. Ηταν και το άγχος και η ανασφάλεια που προκάλεσε η πανδημία. Βέβαια είχαμε το χρόνο να διαβάζουμε περισσότερο την περίοδο της καραντίνας. Ηταν μια ευκαιρία που από άλλους αξιοποιήθηκε διαφορετικά. Η προσήλωση είναι πολύ σημαντική για την επίτευξη του στόχου. Για αυτό δεν παρασύρθηκα από την καραντίνα. Η Νομική ήταν η πρώτη μου επιλογή και εργάστηκα για αυτό τώρα δύο χρόνια αδιαλείπτως με πολύ προσπάθεια.
Για τους μελλοντικούς υποψηφίους τονίζει ότι είναι σημαντικό να υπάρχει προσήλωση σε έναν στόχο».

Γιάννης Φυτράκης – Νομική Θεσσαλονικης
Με 18.625 μόρια, ο Γιάννης Φυτράκης επέλεξε τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία του! «Δεν με προσελκύει πολύ η Αθήνα. Θεωρώ ότι η Θεσσαλονίκη ως πόλη γενικότερα είναι πιο κοντά στα Χανιά, ως φιλοσοφία ζωής, έχει και τη θάλασσα, υπάρχει και μια αμοιβαία αγάπη μεταξύ Κρητικών και Θεσσαλονικών, η οποία πιστεύω είναι γνωστή σε όλους» μας λέει.
Ωστόσο, δεν είναι σίγουρος εάν θα ακολουθήσει το επάγγελμα του δικηγόρου. «Το πτυχίο της νομικής είναι ένα πτυχίο passpartout θα το έλεγα, σου ανοίγει διάπλατα άπειρες πόρτες, Μπορείς με αυτό να κάνεις άπειρα πράγματα, κυρίως είναι το μεταπτυχιακό που θα κάνεις» αναφέρει.
Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, σχολιάζει πως «Χάρη στην καραντίνα, κατάλαβα τις δυνατότητες μου ως μαθητή. Πάντα όδευα προς τη νομική αλλά χωρίς την καραντίνα δεν θα πετύχαινα τέτοια βαθμολογία πραγματικά. Ήταν μια ευκαιρία για όλους μας να διαβάσουμε περισσότερο και φάνηκε ποιος την αξιοποίησε για να δώσει το κάτι παραπάνω ώστε να πετύχει αυτό που θέλει».
Ο Γιάννης ανησυχεί για την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, καθώς «ως τώρα οι δηλώσεις των αρμοδίων είναι ασαφείς, βαδίζουμε στα τυφλά, δεν ξέρουμε ούτε πότε ξεκινάμε τα μαθήματα ούτε πώς θα γίνουν, θα είναι μαι περίεργη χρονιά γενικά».
Όσο για τους υποψηφίους της επόμενης χρονιάς, συνιστά καλό προγραμματισμό και σωστή οργάνωση του χρόνου.

Ελίνα Δασκαλάκη – Ιατρική Κρήτης
Στην μεγάλη παρέα των μαθητών από τα Χανιά που θα συνεχίσουν ως συμφοιτητές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ανήκει και η Ελίνα Δασκαλάκη, η οποία συγκέντρωσε 18.724 μόρια.
Η επιλογή της αποδίδεται στο ότι «είναι μια πάρα πολύ καλή σχολή, γνωστή, διακεκριμένη, και συνεργάζεται με πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού».
Για την Ελίνα, οι σπουδές στην ιατρική μέσα σε συνθήκες… πανδημίας, αποτελούν μια πρόκληση! «Είναι μια πρόκληση θα δουλέψουμε με αυτήν. Κατά μία έννοια, για εμάς αυτό θα είναι καλό» επισημαίνει.
Για την χρονιά που πέρασε, αναφέρει πως «ήταν κουραστική χρονιά αλλά άξιζε τον κόπο». Όσο για το “μυστικό της επιτυχίας”; Αυτό που απαντά είναι πως «δεν υπάρχει μυστικό της επιτυχίας: Είναι να σου αρέσει η σχολή που θέλεις να πετύχεις, να διαβάζεις και να μην σταματάς να πιστεύεις στον εαυτό σου!».

Ειρ. Παπαδαντωνάκη – Ψυχολογία Αθηνών
Η Ειρήνη Παπαδαντωνάκη από το Γενικό Λύκειο Νέας Κυδωνίας με βαθμολογία 18.150 πέρασε στη Σχολή Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η συγκεκριμένη σχολή ήταν η πρώτη της επιλογή.
«Διάβαζα αρκετά από την αρχή της χρόνιας. Είχα και βάσεις από τις προηγούμενες χρονιές. Κάθε χρόνο διάβαζα αρκετά και έφτασα σε αυτό το αποτέλεσμα», μας λέει.
Η καραντίνα, σημειώνει, δεν λειτούργησε καλά γιατί χαλάρωσα αρκετά είμαι ένας ανθρώπος που λειτουργεί καλύτερα υπό πίεση.
Είχα ελάχιστο ελεύθερο χρόνο».
Για τους υποψηφίους του μέλλοντος προτρέπει να «στοχεύουν πάντα στην κορφή και να πιστεύιυν στον εαυτό τους».

Μάγια Τσεπέτη, Ιατρική Κρήτης

Ιδιαίτερη χαρούμενη για την εισαγωγή της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, αισθάνεται η Μάγια Τσεπέτη.
Οπως μας τόνισε, ήταν πρώτη της επιλογή η συγκεκριμένη σχολή, πρόσθεσε δε ότι «διάβαζε όσο χρειαζόταν, σταθερά, με μεθοδικότητα».
Η Μάγια χαρακτήρισε την περίοδο της καραντίνας «μη παραγωγική, που ωστόσο την συνηθίσαμε τελικά» και επεσήμανε:
«Για να πετύχει κάποιος, χρειάζεται να έχει πρόγραμμα, σύστημα, ηρεμία. Αν ακολουθεί μία σταθερή πορεία, όλα πάνε καλά».

Κατερίνα Γιδαράκου – Διεθνών Σπουδών Πάντειο
Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να περάσω στη δεύτερη μου επιλογή στην Σχολή Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών», τονίζει στα “Χ.ν” η Κατερίνα Γιδαράκου και προσθέτει:
Πρόκειται για μια σχολή με διεθνή προσανατολισμό. Οι πανελλήνιες είναι μια διαδικασία επίπονη που απαιτεί θυσίες μα πάνω από όλα επιμονή υπομονή και θέληση. Μέσα από το συνδυασμό αυτών και την πίστη στον ίδιο τον εαυτό τα πάντα είναι εφικτά!
Για την επίτευξη του στόχου μου θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την οικογένειά μου για την αμέτρητη στήριξη που μου προσέφερε αυτό το δύσκολο χρόνο πιστεύοντας από τη πρώτη στιγμή σε μένα και τις καθηγήτριες του φροντιστηρίου μου πρωτοπορία που με βοήθησαν με το καλύτερο δυνατό τρόπο να φτάσω ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μου».

Ειρ. Καλογερή – Αρχιτεκτόνων Θεσ/νίκης
Η Ειρήνη Καλογερή από το 4ο Λύκειο με βαθμολογία 19.795 (μαζί με το σχέδιο), πέρασε στην Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλονίκης.
Όπως μας λέει η ίδια, η σχολή αυτή ήταν η πρώτη επιλογή της.
Η επιτυχία δεν ήταν εύκολη υπόθεση αλλά ούτε ακατόρθωτη.
Ήταν δύσκολη και χρειάστηκε προσπάθεια.
«Στη διάρκεια της καραντίνας είχα παραπάνω χρόνο αλλά η κατάσταση ήταν περίεργη», σημειώνει.
Πάντως, όπως μας λέει, διάβαζε «μεθοδικά με πρόγραμμα και είχα και χρόνο για άλλα πράγματα».
Η συμβουλή της για τους αυριανούς υποψηφίους είναι:
«Καλή ψυχολογία και μεθοδικό διάβασμα».

Γιώργος Μπαλαντίνος, Νομική Κομοτηνής

Φοιτητής στη Νομική Κομοτηνής πλέον ο Γιώργος, χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολη και περίεργη τη χρονιά αυτή. «Ήθελα να πετύχω στην Νομική, δεν είχα προτίμηση στην πόλη», μας λέει και συνεχίζει:
«Ήταν μία δύσκολη χρονιά για να τη διαχειριστεί κάποιος και στο ψυχολογικό κομμάτι καθώς είμαστε απομονωμένοι λόγω της καραντίνας αλλά και στο μαθησιακό καθώς με την τηλεκπαίδευση, υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες για την ανταλλαγή πληροφοριών. Είχα υπομονή και θέληση. Άλλωστε αυτά πρέπει να έχει κάποιος για να πετύχει: Υπομονή, πρόγραμμα και ξεκάθαρους στόχους. Όταν υπάρχουν αυτά, οι στόχοι ανταμείβονται».

Δημήτρης Παπαμιχελάκης, Ιατρική Αθηνών
Πρώτη επιλογή για τον Δημήτρη ήταν η Ιατρική Αθηνών γι΄ αυτό και νιώθει ιδιαίτερη ικανοποίηση για την επιτυχία του.
Οπως τονίζει στα “Χ.ν”, «από το Γυμνάσιο είχα θέσει αυτόν το στόχο. Μελετούσα συστηματικά όλα τα χρόνια, με πρόγραμμα και μεθοδικότητα, χωρίς να αφήνω κενά. Η περίοδος της καραντίνας, ήταν μία πρόκληση, να μην αφεθούμε και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι.
Η άθληση, το τρέξιμο, βοήθησαν την περίοδο αυτή στο να μην απομονωθούμε και να χάσουμε την επαφή με τους φίλους», συνεχίζει ο Δημήτρης τονίζοντας την σημαντική και καθοριστική βοήθεια της οικογένειάς του και των καθηγητών του.
Εμφαση έδωσε επίσης και στο θέμα του ύπνου λέγοντας ότι είναι απαραίτητος, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι η μεθοδικότητα και η σταθερότητα στο διάβασμα όλα τα χρόνια είναι απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία.

Ευτυχία Ζουμπά – Νομική Θεσσαλονίκης
Πρώτη σχολή προτίμησης ήταν για την Ευτυχία Ζουμπά η Νομική Θεσσαλονίκης και όπως επισημαίνει μιλώντας στα Χανιώτικα Νέα, αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά που πέτυχε τον στόχο της.
«Διάβαζα όσο χρειαζόταν, χωρίς υπερβολές και έκανα ιδιαίτερα φροντιστήρια», τονίζει και προσθέτει: «Η περίοδος της καραντίνας, με βοήθησε να ξεκουραστώ λίγο και να χαλαρώσω καθώς είχα πιο πολλές ώρες ελεύθερες στην διάθεσή μου. Είχα μεθοδικότητα, και αυτό συμβουλεύω τους υποψηφίους της επόμενης χρονιάς να ακολουθήσουν: Να έχουν μεθοδικότητα γιατί το άγχος δεν μπορούμε να το μειώσουμε και δυστυχώς λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας στους στόχους μας. Αν απαγκιστρωθούν από αυτό, θα βοηθηθούν να πετύχουν τους στόχους τους».

Φ. Αγγελάκη – Νομική Αθήνας
Η Φιλίππα Αγγελάκη από το Γενικό Λύκειο Νέας Κυδωνίας με βαθμολογία 18.600 πέρασε στη Νομική Αθήνας.
«Ήταν», λέει στα “Χ.ν.”, «η πρώτη μου επιλογή».
Η Φιλίππα σημειώνει ότι σε σχέση με άλλους συμμαθητές της, δεν διάβαζε ιδιαίτερα πολύ.
«Απλά πιστεύω ότι όταν έχεις τις κατάλληλες βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια είναι πιο εύκολο να ανταποκριθείς αυτά τα δύο τελευταία χρόνια».
Η ίδια είχε ελεύθερο χρόνο.
«Γενικά μοίραζα το χρόνο μου. Δεν είχα ένα οργανωμένο πρόγραμμα. Αφηνα τα πάντα για την τελευταία στιγμή συνήθως αλλά για κάποιο λόγο αυτό λειτούργησε σε εμένα».
Για τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς υποψηφίους, λέει ότι δεν πρέπει να αγχώνονται.
«Εγώ όλη τη χρονιά αγχωνόμουν όταν όλοι οι υπόλοιποι έλεγαν τις ώρες που διάβαζαν και οι δικές μου ήταν λιγότερες αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο γιατί ο καθένας μπορεί να χρειάζεται διαφορετικό χρόνο για να αφομοιώσει τα ίδια πράγματα. Το άγχος είναι ο χειρότερος εχθρός».

Κωνσταντίνος Σολανάκης, 1ος στο Παιδαγωγικό
Ο Κωνσταντίνος Σολανάκης από το Γενικό Λύκειο Σούδας, έδωσε για δεύτερη φορά πανελλήνιες και κατάφερε να εισαχθεί πρώτος στο παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης! «Ήταν σίγουρα μια δύσκολη χρονιά με πολλή πίεση και διάβασμα αλλά δεν μπορώ να πω ότι στερήθηκα πολλά πράγματα, έκανα και τις βόλτες μου, έβρισκα χρόνο και για τα ενδιαφέροντά μου» τονίζει στα «Χ.ν.». Παρότι ο στόχος του ήταν η σχολή αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι έτοιμος να αφήσει πίσω την αρχική απογοήτευση και να ξεκινήσει τις σπουδές του στο παιδαγωγικό!

Στέφανος Πατινιωτάκης, Οικονομικό Ρεθύμνου

Στη δεύτερη θέση στο Οικονομικό Ρεθύμνου πέρασε ο Στέφανος Πατινιωτάκης από το Γενικό Λύκειο Χρυσοπηγής.
«Διάβαζα αρκετά», μας λέει.
«Διάβαζα με πρόγραμμα, αρκετές ώρες της ημέρας».
Η συγκεκριμένη σχολή ήταν η πρώτη του επιλογή.

Σταυρούλα Μπικάκη, Φαρμακευτική Αθηνών
Στην Φαρμακευτική Αθηνών εισήχθη η Σταυρούλα Μπικάκη, σχολή που ήταν δεύτερη επιλογή της (πρώτη ήταν η Ιατρική Αθηνών).
Μιλώντας στα “Χανιώτικα Νέα” δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη, ενώ κάνοντας αναφορά στην αγωνία που ένιωθε την περίοδο της καραντίνας.
«Ηταν μία δοκιμασία πρωτόγνωρη. Ηταν δύσκολο να μην μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τους καθηγητές μας. Είχαμε αγωνία για το τι συμβαίνει γύρω μας, άγχος για την επόμενη μέρα, για την κοινωνία μας. Ήταν μία απορύθμιση η όλη περίοδος, δεν ξέραμε τι θα γίνει με τις εξετάσεις».
Συμβουλεύοντας τους νέους υποψήφιους, επισημαίνει: «Να μαθαίνουν για τα λάθη τους και να μην αποθαρρύνονται. Πάντα πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας».

Κωνσταντίνος Κονσολάκης, Μαθηματικό Ηρακλείου
Ο Κωνσταντίνος Κονσολάκης από το 4ο Γενικό Λύκειο πέρασε στο Μαθηματικό Ηρακλείου.
Η σχολή αυτή ήταν η πρώτη του επιλογή.
Οπως μας λέει ο ίδιος:
«Εκανα μεθοδικό διάβασμα. Στην καραντίνα ήταν πιο δύσκολο γιατί υπήρχε αποσυντονισμός. Η προσπάθεια μετά την καραντίνα ήταν επίσης δύσκολη αλλά είχα προσήλωση στο στόχο».
Ο Κωνσταντίνος συμβουλεύει επίσης μελλοντικούς υποψηφίους να κάνουν μεθοδικό διάβασμα και αφοσίωση στο στόχο.
Μεθοδικό διάβασμα και αφοσίωση στο στόχο.

Νάνση Τσαπάκου – Παιδαγωγικό Ρεθύμνου
«Η φετινή χρονιά ήταν για όλους αρκετά απαιτητική. Κληρωθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω του ιού. Παρ’ όλα αυτά δεν αποσυντονίστηκα από τον στόχο μου. Πέτυχα την πρώτη μου επιλογή, που ήταν το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρέθυμνο, αν και τα θέματα ήταν απαιτητικά. Είμαι πολύ χαρούμενη και εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε όλους», τόνισε μιλώντας στα “Χ.ν” η Νάνση Τσαπάκου.

Αντωνία Παυλάκη, Αγάθη Ρώτα
Το δικό τους μήνυμα επιτυχίας στέλνουν η Αντωνία Παυλάκη και η Αγάθη Ρώτα από το 4ο ΓΛΧ. Η Αντωνία περνάει στην κοινωνιολογία του πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. «Ήταν η δεύτερη επιλογή μου μετά την ψυχολογία αλλά δεν με πειράζει, είμαι πολύ ευχαριστημένη!» λέει στα «Χ.ν». Όπως αναφέρει, μετά την ολοκλήρωση της σχολής, πιθανόν να αναζητήσει μέσω ενός μεταπτυχιακού προγράμματος, σπουδές σχετικές με την ψυχολογία. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά χρειάζεται υπομονή, επιμονή, πίστη και ελπίδα», καταλήγει.
Από τη μεριά της η Αγάθη Ρότα εισάγεται στη νοσηλευτική σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: «Στην αρχή ήθελα ιατρική αλλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς λόγω κούρασης και άγχους είδα ότι δεν μπορώ να αποδώσω όσο χρειαζόταν για την σχολή αυτή. Οπότε κάποια πράγματα άλλαξαν και αναθεωρήθηκαν κάποιοι στόχοι. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη γιατί νιώθω ότι έκανα το καλύτερο για ‘μενα. Θεωρώ ότι άμα ένα παιδί έχει κάποιο στόχο δεν πρέπει να εγκλωβίζεται σε αυτόν καθώς μπορεί να υπάρχουν και άλλα καλύτερα μονοπάτια», τονίζει η Αγάθη


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα