Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Χανιώτικες αποδράσεις στις ομορφιές του κόλπου της Σούδας… 

» Σε παραλίες αλλά και στην ενδοχώρα του νομού

 

Κοντινή αλλά άκρως… αναζωογονητική η σημερινή μας “απόδραση”, καθώς βρεθήκαμε σε δύο όμορφες παραλίες της νότιας πλευράς του κόλπου της Σούδας, με τη μία να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή σε πολλούς, ενώ η άλλη προσελκύει αρκετό κόσμο.

Το Πέρα Πλατάνι

Πρόκειται για μια μικρή σε μήκος και πλάτος παραλία με χαλίκια και καθαρά νερά που έχει πρόσβαση από την εθνική οδό ένα χιλιόμετρο πριν από τη διασταύρωση για τα Μεγάλα Χωράφια ή Άπτερα, όπως μετονομάστηκαν για όσους έρχονται από Σούδα.

Από τη συμβολή της με την εθνική οδό, η διαδρομή μέχρι την παραλία είναι 1.400 μέτρα με χωματόδρομο εκ των οποίων τα 300 από αυτά προς τη μεριά της έχουν τα χάλια τους και είναι πολύ δύσκολο, ίσως και αδύνατον, να τα διέλθει Ι.Χ.Ε. όχημα αν δεν έχει 4Χ4.

Επιθυμία της τοπικής κοινωνίας είναι να βελτιωθεί ο δρόμος, να διαμορφωθεί χώρος για στάθμευση τουλάχιστον 40 οχημάτων, να εγκατασταθεί τουαλέτα, καμπίνα για ντύσιμο και μία ντουζιέρα.

Το Καλάμι

Χωριό με ιστορία το Καλάμι της δημοτικής περιφέρειας του Δήμου Χανίων. Σήμερα διαθέτει μια αξιόλογη παράλια περιοχή και μια αστείρευτη πηγή με νερό πεντακάθαρο και υγιεινό που καταλήγει στη θάλασσα, γεγονός το οποίο συντελεί μαζί με τα νερά και άλλων πηγών της περιοχής στην ανανέωση των θαλάσσιων νερών του κόλπου.

Για τη συγκεκριμένη παραλία που δυστυχώς, όπως τονίζουν λουόμενοι, μεταξύ αυτών και ο πτέραρχος ε.α. Μανώλης Κελαϊδής που μας είπε: «Η παραλία αυτή μαζεύει αρκετό κόσμο ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα και με επίσημο έγγραφο που έκανα στον δήμαρχο, ζήτησα να κάνουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις που χρειάζονται για την ασφαλή χρήση των λουτρικών εγκαταστάσεων· δηλαδή ενώ υπάρχουν σκάλες για ΑμεΑ και για όλο τον κόσμο δεν πληρούν τις προδιαγραφές.

Επίσης, υπάρχει η πηγή με το πλούσιο σε ποσότητα νερό που πέφτει στη θάλασσα και δεν μπορούμε να πλησιάσουμε για να πιούμε ή και να γεμίσουμε τα δοχεία μας για να πάρουμε. Μετά η ντουζιέρα, όπως θα δείτε, είναι εντελώς απαράδεκτη.

Η καμπίνα για άλλαγμα ρούχων δεν κλείνει και τη δένουν με σπάγγο. Κατά μήκος της παραλίας δεν υπάρχει τουαλέτα και ακόμα ενώ λειτουργεί μία καντίνα που εξυπηρετεί τον κόσμο στερείται τουαλέτας. Τέλος, ο παράλιος δρόμος θέλει παρεμβάσεις».
Άλλοι λουόμενοι, επεσήμαναν και την ανάγκη μελέτης για διάνοιξη παραλιακού δρόμου μέχρι και τα όρια του Ναυστάθμου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα