Να “γίνει η Σούδα ορμητήριο ειρήνης και όχι πολέμου” διαδήλωσαν στο κέντρο των Χανίων το μεσημέρι της Κυριακής μέλη των Επιτροπών Ειρήνης.
Διαδηλωτές από Χανιά αλλά και από Ρέθυμνο, Λασίθι, Ηράκλειο βρέθηκαν στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς όπου πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από τους διοργανωτές και στη συνέχεια πορεία.
Στους χαιρετισμούς τονίστηκε η τεράστια αύξηση των πολεμικών δαπανών σε όλη την Ευρώπη σε βάρος των κοινωνικών δαπανών καθώς ” αυτή είναι η επιθυμία της Ε.Ε. και του μεγάλου κεφαλαίου” .
Υπογραμμίστηκε η ανάγκη “απεμπλοκής της χώρας μας από τις πολιτικές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ” και σημειώθηκε πως “κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτη πως η βάση της Σούδας, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ θα βάλουν φρένο στα γεωπολιτικά σχέδια της τουρκικής αστικής τάξης”.
Παράλληλα ανακοινώθηκε η σύσταση “Παγκρήτιας Επιτροπής κατά των Βάσεων ” όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη το απόγευμα του Σαββάτου.
Στις 3 το μεσημέρι οι διαδηλωτές αφέθηκαν από τα λεωφορεία τους σε απόσταση 1 χλμ. από την είσοδο της αεροπορικής βάσης στο Μουζουρά. Στη συνέχεια σχημάτισαν πορεία μέχρι την είσοδο φωνάζοντας συνθήματα όπως : “Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών”, “οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά , έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά “, “οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν”.
Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των επιτροπών Ειρήνης μαζί με το βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκη και τους εκλεγμένους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης ” παρέδωσε ψήφισμα στον επικεφαλής αξιωματικό, ενώ αμέσως μετά οι διαδηλωτές έκαψαν χαρτόνια με τις σημαίες της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.