Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2020

Χανιά: Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα

Νέο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΜΕ, τη Δευτέρα (28/9) στις  11:30 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Μάλιστα για την συγκεκριμένη ημέρα η ΕΛΜΕ έχει προκηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας 11-2:00.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση «χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς που διαδήλωσαν και βροντοφώναξαν Λεφτά για την υγεία και για την παιδεία αυτά μας προστατεύουν από την πανδημία!, την Παρασκευή στα Χανιά και σ όλη την Ελλάδα απαιτώντας απ την κυβέρνηση της ΝΔ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

Μοναδική υπεύθυνη για τα σχολεία που κλείνουν το ένα μετά το άλλο είναι η κυβέρνηση και η πολιτική της και δε φταίνε σ’ αυτό ούτε τα παιδιά ούτε οι εκπαιδευτικοί.

Αυτό είπε κι ο μαθητής μέλος της συντονιστικής επιτροπής, όταν τον ρώτησαν ποιος υποκινεί τις καταλήψεις, απάντησε «η κυβέρνηση!». Ως άλλος Πάμπλο Πικάσο που όταν τον ρώτησε ο ναζί αξιωματικός για την Γκερνίκα του “-Αυτόν τον πίνακα εσείς τον κάνατε; Κι εκείνος απάντησε με θάρρος: Όχι, Εσείς!”

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

· Μέχρι 15 παιδιά ανά αίθουσα, ανάλογα με το εμβαδόν
· Αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων και χώρων, ενοικίαση ακόμη και ιδιωτικών χώρων για εξασφάλιση ικανοποιητικού αριθμού αιθουσών
· Δωρεάν τεστ για καθηγητές και μαθητές
· Διορισμός μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και υγειονομικού προσωπικού στα σχολεία
· Άδειες για τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών, κατ οίκον διδασκαλία για τους μαθητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
· Άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία
· Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

· Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, νέες ΜΕΘ και ιατροφαρμακευτικό υλικό»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες