Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Χανιά: Κλειστοί έξι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί λόγω covid-19

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας σε έξι δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς αποφάσισε ο Δήμος Χανίων μετά την εμφάνιση κρουσμάτων covid-19 σε εργαζόμενους των Σταθμών.
Πρόκειται για τους βρεφονηπιακούς: Περβολίων, Ναυστάθμου, Βαμβακόπουλου, Νεροκούρου, Ελ. Βενιζέλου και Ν. Χώρας.
Μιλώντας στα “Χ.ν.” η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη τόνισε ότι η απόφαση λήφθηκε καθώς καθημερινά καταγράφονταν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εργαζόμενους των συγκεκριμένων Σταθμών.

«Επειδή οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με παιδιά και συναδέλφους τους, είμαστε υποχρεωμένοι από σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο να κλείσουμε τους Σταθμούς ώστε να περιοριστεί η διασπορά», ανέφερε η κα Ζερβουδάκη και πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή παρότι προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στον προγραμματισμό οικογενειών που κάνουν χρήση των υπηρεσιών των Βρεφονηπιακών Σταθμών, λήφθηκε με ηθικά κριτήρια προκειμένου να προστατευτούν παιδιά, μωρά και οι οικογένειές τους.

Διευκρίνισε δε ότι η διάρκεια αναστολής της λειτουργίας έχει να κάνει με το αν είναι εμβολιασμένοι ή μη οι εργαζόμενοι: «Όπου έχει υπάρξει στενή επαφή του κρούσματος με εμβολιασμένους κλείνει ο Σταθμός για πέντε μέρες σύμφωνα με το πρωτόκολλο και ανοίγουμε μετά από αρνητικό ράπιντ που γίνεται την 5η ημέρα. Σε περίπτωση που μιλάμε για ανεμβολίαστους το πρωτόκολλο προβλέπει 10ήμερο και άνοιγμα μετά από αρνητικό ράπιντ τη 10η ημέρα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Ελ. Βενιζέλου μπορεί να ανοίξει την ερχόμενη Τρίτη και εκείνος της Ν. Χώρας την Τετάρτη.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα