25.4 C
Chania
Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2025

Χανιά: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μουσικής

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ηµέρα Μουσικής διοργανώνουν σήµερα Σάββατο 21 Ιουνίου, το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων και ο ∆ήµος Χανίων.

Ο ∆ΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Εκδηλώσεις και εργαστήρια µε δωρεάν είσοδο θα πραγµατοποιηθούν σήµερα 21 Ιουνίου από τον ∆ήµο Χανίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.
Πιο συγκεκριµένα σήµερα Σάββατο 21 Ιουνίου:
– Στις 11:00, στην Πλατεία 1866 η Φιλαρµονική του ∆ήµου Χανίων γεµίζει “Νότες στους δρόµους”.
– Στις 11.00 στο σπίτι των Θεοδωράκηδων στον Γαλατά θα πραγµατοποιηθεί εργαστήριο µουσικής µε τίτλο: “Χρυσοπράσινο φύλλο στο σπίτι του Μίκη” για παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω.
– Στις 19:30, µε αφετηρία το Γιαλί Τζαµί, οι “Καθ’ Οδών” θα πραγµατοποιήσουν έναν “Μουσικό περίπατο” µε κατάληξη τη Νέα Χώρα.
– Στις 20:00, στην οδό Χάληδων στο ύψος της ∆ηµοτικής Πινακοθήκης, θα πραγµατοποιηθεί συναυλία µε τους “The Restless Consumers”, µε γνωστές σε όλους 70s rock & soul διασκευές, δικό τους πρωτότυπο υλικό και συνθέσεις του Kevin Jennings.
– Στις 20:30, στον Ρώσικο Στρατώνα, διοργανώνεται παραδοσιακή µουσική βραδιά από το Παραδοσιακό Μουσικό Σύνολο του Χάρχαλη και παιδιά.
– Στις 21:00 στο Θέατρο “Μ. Θεοδωράκης” το Rock Under The Clock παρουσιάζει την ιστορική συναυλία-χωρίς-θεατές των PINK FLOYD στο ρωµαϊκό αµφιθέατρο της Ποµπηίας “Pink Floyd: Live at Pompeii”.
– Στις 21.30, στο Cine Κήπος, θα προβληθεί η ταινία του Emmanuel Courcol “Η Ορχήστρα του αδελφού µου: En Fanfare” (Η προβολή θα επαναληφθεί την Κυριακή 22 Ιουνίου την ίδια ώρα).

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ Ω∆ΕΙΟ
Ειδικότερα, σήµερα στις 19:30 το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων διοργανώνει µια συναυλία στον αύλειο χώρο του Ωδείου, µε τη συµµετοχή καθηγητών και µαθητών του Ωδείου, σε διάφορα µουσικά σύνολα και σχήµατα καθώς επίσης και διαφόρων µουσικών της πόλης.
Η εκδήλωση είναι αφιερωµένη στα 100 χρόνια από την γέννηση των Ελλήνων συνθετών Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Γιώργου Ζαµπέτα.
Συνδιοργανωτής στην εκδήλωση είναι η Περιφέρεια Κρήτης. Η είσοδος για το κοινό ελεύθερη.
Οι συντελεστές της εκδήλωσης είναι:
– Χορωδία Χανίων (∆/ση Γιάννης Μεντζελόπουλος)
– Σχολή κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού του ΒΩΧ (∆ιδασκαλία ∆έσποινα ∆ρακάκη)
– Παιδική Χορωδία του ΒΩΧ (∆ιδασκαλία Μαρία Κουτουλάκη)
– Κιθαριστικό σύνολο του ΒΩΧ (∆ιδασκαλία Πηνελόπη Κοµποράκη)
– Μουσικό σύνολο Μελοδρόµιο (∆ιδασκαλία Βαγγέλης Βαϊγκούσης)
– Μουσικό σύνολο: Αργυρώ Τσίτα (τραγούδι), Λεωνίδας Μανωλακάκης (µπουζούκι, τραγούδι), Γιάννης Χαρτζουλάκης (κιθάρα τραγούδι).
– Μουσικό σχήµα: Μάνου Πανταζωνη – κιθάρα (∆ιδασκαλία Αντώνης Λαδάκης), Μαρίσιας ∆ράκου – βιολοντσέλο (∆ιδασκαλία Ζαφειρούλα Χαντή)
– Τάξη ηλεκτρικής κιθάρας (∆ιδασκαλία Άκης Πιτσάνης)
– Έκθεση ζωγραφικής σχολής εικαστικών ΒΩΧ (∆ιδασκαλία Λαµπρινή Μποβιάτσου),
– Έκθεση εργαστηρίου δηµιουργικής γραφής ΒΩΧ (∆ιδασκαλία Ειρήνη Γκούβα).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα