17.3 C
Chania
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου, 2026

Χανιά: Άλυτο πρόβληµα το κυκλοφοριακό στην παλιά πόλη

Μπάρα στη ∆ασκαλογιάννη ζητούν οι κάτοικοι

Ανοικτό παραµένει το αίτηµα του Συλλόγου Κατοίκων της παλιάς πόλης για την τοποθέτηση µπάρας στην αρχή της οδού ∆ασκαλογιάννη προκειµένου να αντιµετωπιστεί το οξύ κυκλοφοριακό πρόβληµα που αντιµετωπίζει όλη η γύρω περιοχή.

Το θέµα έχει τεθεί πολλές φορές από τον Σύλλογο και επανέρχεται µετά τη τοποθέτηση µπαρών σε άλλα σηµεία εισόδου της Παλιάς Πόλης.

«Οι µπάρες µπήκαν σε διάφορα σηµεία αλλά δεν ξέρω  κατά πόσο εξυπηρετούν τους κατοίκους καθώς τοποθετήθηκαν  σε µέρη που δεν υπάρχουν κατοικίες! Όπως στην περιοχή των «2 Λουξ» (∆ευκαλίωνος) ή στην Ποτιέ. Ο δήµαρχος είπε ότι ικανοποιήσαµε ένα πάγιο αίτηµα των κατοίκων, καµία σχέση δεν έχει αυτό» αναφέρει στα «Χανιώτικα νέα» ο κ. Βαγγέλης Κτιστάκης µέλος του ∆.Σ. του Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς Πόλης.

Όπως έχουν επισηµάνει πολλές φορές οι κάτοικοι της  περιοχή «µια µπάρα  επιβάλλεται να µπει στην ∆ασκαλογιάννη από όπου τροφοδοτείται η Παλιά Πόλη, στο ύψος µε την Τσουδερών. Αυτή τη στιγµή εισέρχονται οχήµατα τροφοδοσίας σχεδόν 20 ώρες την ηµέρα από τη ∆ασκαλογιάννη και µιλάµε για µικρά και µεγάλα φορτηγά, γιατί την ίδια ώρα εισέρχονται το καλοκαίρι και εκατοντάδες   ΙΧ ενοικιαστικά τουριστών!   Οι τουρίστες ψάχνουν απεγνωσµένα  για θέσεις στάθµευσης, αν βρουν θα καταλάβουν θέση   κατοίκων αν όχι θα προσπαθήσουν να φύγουν θα …πέσουν πάνω στα φορτηγά σε άλλα ΙΧ και προκαλείται ένα συνεχές   µποτιλιάρισµα. Γενικά όλη τη θερινή περίοδο αλλά όχι µόνο  επικρατεί µια απερίγραπτη κατάσταση έξω από τις πόρτες µας και τα παράθυρα µας και αυτό θα αντιµετωπίζονταν µε µια µπάρα στη ∆ασκαλογιάννη».

Αναφορικά µε τους ελέγχους για την παράνοµη στάθµευση σε θέσεις που έχουν οριστεί για τους µόνιµους κατοίκους ο κ. Κτιστάκης σηµειώνει πως «οι  έλεγχοι της ΕΛΑΣ έχουν αποτέλεσµα το πρωί, βοηθάνε πολύ,  αλλά µετά το µεσηµέρι δεν έχουµε ελέγχους και επικρατεί πάλι χάος».

Ζητήµατα  καθηµερινότητας

Σε ό,τι έχει να κάνει µε άλλα θέµατα της Παλιάς Πόλης:

• ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: «Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, οι άνθρωποι της ∆Ε∆ΙΣΑ κάνουν φοβερή δουλειά περνάνε συνέχεια και η  περιοχή µας  είναι καθαρή και το καλοκαίρι και το χειµώνα».   

• ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ: «Το πρόβληµα παραµένει αλλά έχει βελτιωθεί η κατάσταση  µε τα καταστήµατα  εστίασης στη Σπλάντζια και στην Καλλεργών. Ίσως αντιλήφθηκαν και εκείνοι ότι δεν τους συµφέρει όλα όσα γίνονταν».

• ΠΡΟΣΒΑΣΗ: «Η πρόσβαση για τους πεζούς είναι βασική για την Παλιά Πόλη, γιατί πολλοί κάτοικοι είναι κάποιας ηλικίας. Για αυτό είναι απαραίτητο να γίνει σωστή συντήρηση των κυβόλιθων, των πλακών όπου υπάρχουν και των πεζοδροµίων. Και αυτό να γίνει και το χειµώνα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα