22.4 C
Chania
Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025

Bloomberg: Βελτίωση της εικόνας της Αθήνας και επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς

Στην επιστροφή της πόλης της Αθήνας σε κανονικούς ρυθμούς και τη βελτίωση της εικόνας της, αναφέρεται δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης περιγράφει την επιστροφή στην κανονικότητα σε μία πόλη, που χαρακτηρίσθηκε, από την αμερικανική εταιρεία Mercer, ως η πιο δύσκολη για διαβίωση στη Δυτική Ευρώπη από το 2010, αναφέρει το δημοσίευμα. «Δεν μπορούμε να παραδοθούμε στη μοιρολατρία. Πρέπει να βελτιώσουμε την Αθήνα» δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Το Bloomberg καταγράφει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος αντικατέστησε το παράθυρο του γραφείου του στον έκτο όροφο που βλέπει στην πλατεία Συντάγματος και είχε τρυπηθεί από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια μίας διαδήλωσης το 2010. «Αλλαξα το παράθυρο, γιατί αποφάσισα ότι η εποχή αυτή έχει τελειώσει» δήλωσε ο υπουργός.

Οι καλαισθητικές αλλαγές πέριξ της κεντρικής πλατείας της Αθήνας, σηματοδοτούν την ανάδυση της Ελλάδας από την κρίση που έκανε την Αθήνα εκρηκτική ύλη της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, σημειώνει το δημοσίευμα.
«Οι επενδυτικές ευκαιρίες στο κέντρο της Αθήνας πρέπει να αναζητηθούν στον τουρισμό και ίσως σε λίγους κλάδους υπηρεσιών, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η αύξηση της κίνησης στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας κατά το 2013 ήταν μόνο 2,5%, έναντι 16% που ήταν η άνοδος των αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα και ότι ο αριθμός των επισκέψεων στο μουσείο της Ακρόπολης αυξήθηκε την ίδια περίοδο 1,1% έναντι 22% που καταγράφηκε για το σύνολο των μουσείων της χώρας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα