Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Αυξήσεις – “φωτιά” στα δημοτικά τέλη

» Πρόσθετη επιβάρυνση 35% για καταστήματα κι επιχειρήσεις στα Χανιά
» Συζήτηση αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αυξήσεις που φτάνουν και στο 35% προτείνονται για τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2023 στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο, από τη Δημοτική αρχή.
Στην εισήγηση δεν προβλέπονται αυξήσεις για τις κατοικίες, ωστόσο προτείνονται σημαντικές αυξήσεις σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια αναφορικά με μια σειρά από επαγγελματικούς χώρους. Πάντως κατά τη διάρκεια της πανδημίας αρκετοί συντελεστές και για τους επαγγελματικούς χώρους είχαν μειωθεί προκειμένου να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα.

 

Ειδικότερα με βάση την εισήγηση προβλέπεται μεταξύ άλλων:
• Στους γενικούς συντελεστές σε ό,τι αφορά τις οικίες και δραστηριότητες για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς -εντός και εκτός- δεν υπάρχουν αλλαγές. Παραμένουν οι χρεώσεις 1,55 ευρώ το τετραγωνικό για τη Δ.Ε. Χανίων, 1,16 για Σούδα, Ν. Κυδωνία, Ελ. Βενιζέλο, Θέρισο, Ακρωτήρι (πλην Χωρδάκι και Μουζουρά που η χρέωση είναι 0,90) και Κεραμιά όπου η χρέωση είναι 0,90.
• Στην άσκηση οικονομικής δραστηριότητες εντός και εκτός σχεδίου οι χρεώσεις είναι:
– Δ.Ε. Χανίων 4 ευρώ το τ.μ. από 3,80 το τ.μ.
• Στους ειδικούς συντελεστές που αφορούν χώρους δωματίων ξενοδοχείων:
– Για τη Δ.Ε. Χανίων στα 2,40 ευρώ το τ.μ. από 1, 63 ευρώ το τ.μ.
– Για τις Δ.Ε. Σούδας, Ν. Κυδωνίας, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου, Ακρωτηρίου (πλην Μουζουρά- Χωρδάκι) προτείνεται η χρέωση να είναι 1,63 ευρώ το τ.μ. από 1,22 ευρώ το τ.μ.
• Στους επαγγελματικούς χώρους που υπάρχει φέτος μεγαλύτερη εξειδίκευση από 3,80 ευρώ το τ.μ. πέρυσι φέτος η χρέωση είναι 4 ευρώ το τ.μ.
– Για τη Δ.Ε. Χανίων η χρέωση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, μονάδες παραγωγής τροφίμων, ξενοδοχειακοί χώροι) είναι 5 ευρώ το τ.μ. από 4,50 ευρώ το τ.μ.
– Για τις Δ.Ε. Σούδας, Ν. Κυδωνίας, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου, Ακρωτηρίου (πλην Μουζουρά – Χωρδάκι) η χρέωση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, μονάδες παραγωγής τροφίμων, ξενοδοχειακοί χώροι) είναι 4,50 ευρώ το τμ. από 3,80 το τ.μ.
– Για το “Πόρτα- πόρτα” δεν προβλέπεται καμία αύξηση για τους επαγγελματικούς χώρους, εμπορικά και τουριστικά καταστήματα εκτός ξενοδοχείων, αλλά προβλέπεται χρέωση 7 ευρώ το τ.μ. από 5,80 ευρώ το τ.μ. για Πολυκαταταστήματα, Super Market, Μεγάλα καταστήματα εμπορίας τροφίμων, Τράπεζες.
Στις ίδιες περιοχές τα Πολυκαταστήματα, super market, μεγάλα καταστήματα εμπορίας τροφίμων και τράπεζες από 5,80 ευρώ το τ.μ. η χρέωση προτείνεται να ανέβει στα 7 ευρώ το τ.μ.
– Για τα καταστήματα της περιοχής Αεροδρομίου (εντός και εκτός) η χρέωση είναι 4,50 ευρώ το τ.μ. και δεν έχει αλλαγές σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα