Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Αυτοψία Δημάρχου στα Ταμπακαριά

Την περιοχή των Ταμπακαριών και της Αγ. Κυριακής στη Χαλέπα, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 02/03/2021, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, όπου πραγματοποίησε εκτεταμένη αυτοψία στις υποδομές καθώς και τα κτίρια των βυρσοδεψείων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Στην αυτοψία παρευρέθηκαν, οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Τσουπάκης και Γιάννης Νικηφοράκης, η πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Χρυσούλα Χατζηδάκη, συνοδευόμενη από υπηρεσιακά στελέχη, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλης Κοτσιφάκης.
Ο Δήμαρχος Χανίων περιηγήθηκε στην περιοχή των Ταμπακαριών, όπου συζήτησε για το σχεδιασμό των παρεμβάσεων από πλευράς του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., σε μία διευρυμένη κλίμακα. Οι παρεμβάσεις αφορούν σε έργα βελτίωσης της καθημερινότητας, όσο και μεγάλες υποδομές, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, όπως η κατασκευή του κεντρικού αγωγού ακαθάρτων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ..
Παράλληλα, στον Δήμαρχο Χανίων μεταφέρθηκε μια λίστα αιτημάτων από κατοίκους και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αναφορικά με τον καθαρισμό, την απομάκρυνση των φερτών υλικών και την αποψίλωση της παραλίας της Αγ. Κυριακής. Ακόμα συζητήθηκε η εκβάθυνση του μικρού λιμένα, ο οποίος δεν είναι λειτουργικός και αποτρέπει την είσοδο βαρκών. Συζητήθηκαν επίσης ο καθαρισμός και η ανάδειξη της ιστορικής φυσικής πηγής της Αγ. Κυριακής, αλλά και η ανάγκη μικρών παρεμβάσεων κατά μήκους του δρόμου προς τις εγκαταστάσεις υγραερίου.
Τέλος, ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε ότι ο Δήμος Χανίων έχει υποβάλει ώριμη μελέτη που αφορά στην ανάπλαση της Αγ. Κυριακής και την ευρύτερη περιοχή των Ταμπακαριών, στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Αναπτυξης (Β.Α.Α) του Π.Ε.Π. Κρήτης, προϋπολογισμού 2.700.000 ευρώ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες