Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Αυτοκινητόδρομος στα λόγια

Αξιοσημείωτη είναι η μείωση των θανατηφόρων τροχαίων στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία (-54%), σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ωστόσο, η Ελλάδα εξακολουθεί να υπολείπεται του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Η δε μείωση σίγουρα, σε κάποιον βαθμό, οφείλεται στον περιορισμό των μετακινήσεων λόγω της δεκαετούς οικονομικής κρίσης και τον τελευταίο χρόνο στην απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας. Ανεξάρτητα πάντως από τα νούμερα, το βέβαιο είναι ότι οδικό δίκτυο της Κρήτης κάθε άλλο παρά βοηθάει σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Η Κρήτη αποτελεί -ίσως- την τελευταία Περιφέρεια της χώρας που δεν διαθέτει έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Αντίθετα, τώρα και πολλά χρόνια, περισσεύουν οι πρωθυπουργικές και υπουργικές υποσχέσεις για την επίλυση του προβλήματος που μένουν δυστυχώς στα λόγια.

Στο 69ο επεισόδιο μιλάμε για την διάθεση self tests στα φαρμακεία της πόλης, καθώς γίνονται πλέον υποχρεωτικά για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων Μανώλη Κατσαράκη

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες