Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Αυτόφωρο για αγροζημιές για δύο κτηνοτρόφους στην Κίσσαμο

Με τη διαδικασία του αυτόφωρου παραπέμφθηκαν δύο κτηνοτρόφοι για ανεπιτήρητα κοπάδια τους σε αγροτικές περιοχές στην περιοχή της Ανατολικής Κισσάμου.

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση ενός κτηνοτρόφου στον οποίο υπόβαλλαν μήνυση 12 κάτοικοι για ανεπιτήρητο κοπάδι σε περιοχή κοντά στο χωριό Μουρί.
Την προηγούμενη Δευτέρα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων επέβαλλε ποινή φυλάκισης 27 μηνών με αναστολή σε κτηνοτρόφο για αγροζημιές που προκάλεσε το κοπάδι του σε γεωργικές εκτάσεις πάλι στην ανατολική Κίσσαμο. Το περιστατικό συνέβη στις 27 Σεπτεμβρίου και η υπόθεση εκδικάστηκε την προηγούμενη Δευτέρα.
Η αναστολή επιβλήθηκε στον κτηνοτρόφο με τον όρο ότι θα καταβάλλει το ποσό των 2.000 ευρώ στην “Κιβωτό του Κόσμου”. Σε βάρος του κτηνοτρόφου έγιναν μηνύσεις από 10 άτομα για αγροζημιές σε ισάριθμες περιουσίες, ενώ σε βάρος του κτηνοτρόφου ασκήθηκαν κατηγορίες και για απειλές σε βάρος των κατοίκων και άρνηση μαζέματος του ποιμνίου. Κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση ήταν και ένας ανήλικος ο οποίος παραπέμφθηκε σε δικαστήριο ανηλίκων και η υπόθεση του θα εκδικαστεί στο μέλλον.
Σημειώνεται ότι τα χωριά της Ανατολικής Κισσάμου μαστίζονται από τα ανεπιτήρητα κοπάδια ορισμένων κτηνοτρόφων που προκαλούν πολύ μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα