Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Αυτοδιοικητικές εκλογές στο δήμο Πλατανιά

Κύριε διευθυντά,
αγαπητοί συνδημότες,

οι αυτοδιοικητικές εκλογές, βρίσκονται πλέον στην τελική τους ευθεία και ο κάθε δημότης καλείται να ασκήσει το ύψιστο δημοκρατικό του δικαίωμα, να επιλέξει εκείνους που θα τον εκπροσωπήσουν και θα δουλέψουν παραγωγικά και αποτελεσματικά, σε όφελος του συνόλου του πληθυσμού του δήμου Πλατανιά.
Είναι όμως κοινή διαπίστωση πως οι συνθήκες σήμερα έχουν αλλάξει δραματικά. Οι προκλήσεις που καλούνται να διαχειριστούν είναι πολλές και τα προβλήματα που προκύπτουν ολοένα και πιο δυσεπίλυτα.
Είναι λοιπόν αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ, οι επιλογές μας να έχουν γνώμονα την αξιολόγηση των ικανοτήτων τόσο κάθε παράταξης ως σύνολο και του επικεφαλής, όσο και η ψήφος στους επί μέρους υποψηφίους.
Κριτήρια επιλογών, τα οποία προσπερνούν και αγνοούν την αξιολόγηση ικανοτήτων, αποτελεσματικότητας και ήθους των υποψηφίων και έχουν ως μοναδικό κριτήριο ψήφου συγγένεια, φιλία, κουμπαριά, γειτονία, κομματικότητα κλπ δεν μπορούν να αναδείξουν αποτελεσματική αυτοδιοίκηση.
Ακόμη χειρότερα για το αύριο του δήμου, όταν η ψήφος δίνεται:
– είτε για “εκπλήρωση συναισθηματικής υποχρέωσης” σε υποψήφιους οι οποίοι, προσέφεραν μεν κοινωνικές και άλλες υπηρεσίες σε πολίτες, όμως το εκμεταλλεύονται ώστε να εξασφαλίσουν συναισθηματική ψήφο, τυφλά, χωρίς αξιολόγηση αν υπάρχει ή όχι ικανότητα διοίκησης, στον δεύτερο σε μέγεθος δήμο του νομού Χανίων.
– είτε ως “αντάλλαγμα” σε υποψήφιους που είναι “επαγγελματίες” σε υποσχέσεις προσωπικών πελατειακών εξυπηρετήσεων σε βάρος -βέβαια- του συνόλου.
Ο δήμος σήμερα για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και στις ανάγκες των δημοτών του, χρειάζεται άτομα που στην πορεία τους έχουν αποδείξει ότι βάζουν πάνω από το προσωπικό το κοινό συμφέρον, διαθέτουν υπευθυνότητα, εργατικότητα, αποτελεσματικότητα, σταθερό προσανατολισμό, αλλά και πάνω απ’ όλα όραμα, που με τη γνώση και την εμπειρία τους θα είναι σε θέση να το υλοποιήσουν.
Η ιστορία έχει δείξει ότι η ουσιαστική επιτυχία του έργου του δήμου είναι δυνατή, μόνο όταν υποψήφιοι με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, πλαισιώνουν ένα επίσης δοκιμασμένα ικανό υποψήφιο δήμαρχο.
Ο δήμος Πλατανιά έχει την τύχη να διαθέτει ένα τέτοιο δήμαρχο τον Γιάννη Μαλανδράκη, που η θητεία του στην ηγεσία του δήμου άφησε ένα πλούσιο και δημιουργικό έργο που φιλοδοξεί να συνεχίσει με μια ακόμη θητεία ως δήμαρχος. Ο Μαλανδράκης έχει όλες εκείνες τις περγαμηνές και τα εχέγγυα ικανότητας να συνεχίσει να ηγείται του δήμου Πλατανιά με την ίδια επιτυχία.
Είναι στο χέρι μας να του δώσουμε την ευκαιρία να συνεχίσει αλλά και μαζί του να εκλέξουμε αξιόλογα και ικανά άτομα που θα τον βοηθήσουν να επιτύχει το έργο του, στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα.

Με τιμή,
Κατερίνα Κολοκυθά,
συνταξιούχος επισκέπτρια Υγείας,
πρώην δημοτική σύμβουλος δήμου Πλατανιά


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα