Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Αυθαίρετες ιστορικές απλουστεύσεις

ΔΕΝ είναι νοητή κάθε αυθαίρετη -αλλά και ανιστόρητη- απλούστευση να γίνεται από ανθρώπους που υποτίθεται πως έχουν εντρυφήσει ενδελεχώς στην ελληνική ιστορία.

ΔΕΝ μπορεί να λες πως «η Ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους (1830) είναι η ιστορία της πάλης δύο παρατάξεων!». Και να προσδιορίζεις μάλιστα πως από τη μία ήταν η προοδευτική(!) παράταξη με αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων(!) και από την άλλη η παράταξη που φτιάχτηκε από τους κοτζαμπάσηδες της Τουρκοκρατίας!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ιστορία δεν είναι -κι ούτε μπορεί να είναι- «ή αυτοί ή εμείς», αλλά είναι προϊόν του “όλοι μαζί”. Δεν είναι από τη μια οι “προοδευτικοί” (ποιοι νοούνται άραγε ως προοδευτικοί το 1821, μήπως “οι μεγάλοι Δάσκαλοι του Γένους” ή απλά οι επαναστάτες;) και από την άλλη, οι κοτζαμπάσηδες (προεστοί, προύχοντες) της Τουρκίας!

ΚΑΙ ο λαός που αγωνίστηκε και θυσιάστηκε σε όλες τις μάχες πού βρίσκεται;

Η ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ νοοτροπία ορισμένων λεγόμενων “αριστερών” να βλέπουν συνεχώς παντού “δίπολα” και μάλιστα σε όλο το φάσμα της ελληνικής ιστορίας δεν νομίζουμε ότι μπορεί να εκφράζει ένα λαό που φέτος ειδικά ζητάει όσο ποτέ άλλοτε να ζήσει στο “εμείς”. Και λόγω πανδημίας… Η δε δαιμονοποίηση του έτερου πόλου (αυτού με τον οποίο δεν συμφωνούν), δεν αποτελεί, άραγε, και την πηγή της αιώνιας κακοδαιμονίας μας;

ΤΟ 1821 αλλά και όλη η μετέπειτα ελληνική ιστορία αποτελεί μία ανεξάντλητη πηγή γνώσης. Από την οποία, ερευνώντας και αναζητώντας την αλήθεια (όχι διαστρεβλώνοντας σκόπιμα πρόσωπα και γεγονότα ή διαχέοντας το διχασμό), απαλλαγμένοι από εμμονές και ιδεοληψίες, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα για όλους.

 

Στο 66ο επεισόδιο, ετοιμαζόμαστε για… αυτοέλεγχο και λύνουμε όλες τις απορίες για τα self tests με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού φαρμακοποιών Χανίων, Τάσο Βάμβουκα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Αξιότιμε κύριε ,πολύ διδακτικό το άρθρο σας!!! Πάντως έχω προσωπικά την αίσθηση ότι κάτι “λεβέντες” που επικαλούνται τον πατριδοφύλακα στρατηγό Μακρυγιάννη, τον γνωρίζουν μόνο ονοματικά και δεν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν τα απομνημονεύματα του και την παρακαταθήκη του “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ” που μας αφήσε.Αλλιώς δεν εξηγείται η κομματική διαστροφή που γνωρίσαμε τις τελευταίες ημέρες….Με εκτίμηση

  2. Είναι απλά συγκλονιστικό να ακούς ανθρώπους της Αριστεράς να ταυτίζονται με ελευθερία, δημοκρατία, ανθρωπιά και να λένε πως όλοι οι άλλοι είναι φασίστες. Η Αριστερά έφτιαξε παντού στον κόσμο κράτη φυλακές και κυβερνιόνταν από δικτάτορες που κυβερνούσαν μέχρι πεθάνουν ή μέχρι που τους σκότωναν. Αυτά που είπε ο “κύριος” Πολάκης όχι μόνο που διχάζουν τον λαό αλλά είναι και ο κόσμος ανάποδα. Δεν πρόκειται για απλουστεύσεις ( η απλούστευση έχει και μια αλήθεια ) αλλά για κακοήθεις εμετικές ανοησίες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα