Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Άυλη Φιλανθρωπία…

Η ζωή μας είναι δύσκολη. Το βλέπουμε καθημερινά στις μέρες μας. Τόσο η δημόσια, όσο και η ιδιωτική.
Πολλά τα προβλήματα. Που απαιτούν λύση. Σχετίζονται με τη σωματική υγεία, την ψυχική ισορροπία και την πνευματική ευεξία.
Επίσης, έχουν σχέση με την εξασφάλιση τροφής, εργασίας και στέγης. Τα τρία αυτά θεωρούνται και είναι τα πιο σημαντικά απ’ όσα έχει ανάγκη ο κάθε άνθρωπος της εποχής μας.
Η σωματική υγεία δίνει τη δύναμη να αγωνίζεσαι να λύνεις τα καθημερινά προβλήματα. Η πνευματική ευεξία βοηθά να αντιμετωπίζεις όσα εμπόδια βρίσκονται στο δρόμο σου. Η ψυχική ισορροπία συμβάλλει στο να εμψυχώνεσαι και να μην καταβάλλεσαι στις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Για να είναι, όμως, αποτελεσματικός ο καθημερινός αγώνας των ανθρώπων, για να μην μας απογοητεύουν οι αντιξοότητες που συναντάμε και για να μη δειλιάζουμε και να μην υποχωρούμε εμπρός στις αναποδιές της ζωής, ό,τι χρειάζεται είναι η συνεργασία και η ομόνοια των ανθρώπων.
Η συνεργασία, που θα ξεκινά από την αυτογνωσία και θα έχει χαρακτηριστικό γνώρισμα την έλλειψη δόλου και ιδιοτέλειας.
Και μια χωρίς δόλο και ιδιοτέλεια προσφορά στον συνάνθρωπο, ένα πλατύ χαμόγελο π.χ. ενθάρρυνσης και υποστήριξης στις δύσκολες στιγμές της ζωής, είναι η πιο χρήσιμη στο κοινωνικό σύνολο και θα μπορούσαμε να την πούμε και άυλη φιλανθρωπία. Άυλη, γιατί δεν έχει σάρκα και οστά, ενώ δεν μπορείς να την αγγίξεις εφόσον είναι ψυχοπνευματική. Φιλανθρωπία, διότι δείχνει αγάπη και στηρίζει τον (συν)άνθρωπο χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα