Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Αξιοποίηση – καταγραφή θησαυρών

Κύριε διευθυντά,

είναι πολλά χρόνια που ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, ρέκτης των πολιτισμικών αγαθών της Ζακύνθου, συνέχισε το μεγάλο έργο του καθηγητή κ. Χατζηδάκη, καταγράφοντας τις εικόνες κι όχι μόνο των εκκλησιών της Μητροπόλεως. Ό,τι απέμεινε από τους σεισμούς.

Προχώρησε, ίδρυσε εργαστήριο συντήρησης των θησαυρών για τη διάσωση τους και ευαισθητοποίησε έτσι τους ιερείς κι ενορίτες για τη διαφύλαξή τους. Κι ας μην ξέρουν ιστορία τέχνης.

Έκανε σχετική επιστημονική έρευνα και συνέχισε αόκνως και αθορύβως το εργαστήρι, το μεγάλο αυτό πολιτισμικό έργο, παράδειγμα για να το μιμηθούν και οι υπόλοιποι μητροπολίτες. Να ευαισθητοποιηθούν και να πορευτούν, να πράξουν κι αυτοί ομοίως. Να διασωθούν και να ασφαλιστούν όσοι θησαυροί απέμειναν από την αδιαφορία των πονηρών, αδαών αρχαιοκάπηλων, αλλά και από την αδιαφορία της γραφειοκρατίας του Υπουργείου Πολιτισμού με το θανατηφόρο ΤΙΜ «των επιστημόνων αρχαιολόγων» και του συνδικαλισμού των διευθυντών και διορισμένων υπαλλήλων των κομμάτων!

Να ξεκινήσουν εκστρατεία ενημέρωσης των ιερέων, να ευαισθητοποιηθούν πάνω στον ελληνικό πολιτισμό και τους θησαυρούς που συνεχώς τροφοδοτούν ξένες συλλογές ιδιωτών και μουσείων.

Ιωάννης Ηλιάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα