Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Ατομική ευθύνη

Καιρό τώρα, τα “Xανιώτικα Nέα” έχουν μια μακέτα στις σελίδες τους, εκτός από τις συχνές παροτρύνσεις των δημοσιογράφων τους, προσφορά στις επιχειρήσεις, τους εμπόρους και

τους καταναλωτές – κατοίκους των Χανίων: «Τηρούμε τα μέτρα. Ψωνίζουμε υπεύθυνα. Στηρίζουμε τα τοπικά καταστήματα. ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ». Και αποτελεί, η παρότρυνση αυτή, την επιτομή της ατομικής ευθύνης.

Αν θέλουμε ανοιχτά μαγαζιά.
Αν θέλουμε τουρισμό.
Αν θέλουμε τη ζωή μας πίσω, τότε τηρούμε τα μέτρα που μας επιβάλλονται.
Αν θέλουμε ή επιδιώκουμε η οικονομία και η ζωή μας να παραμείνει υπό το καθεστώς της πανδημίας, τότε ας συνωστιζόμαστε, ας παραβαίνουμε τα μέτρα.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, τα παραπάνω είναι αυτονόητα. Για τους λίγους όμως αρνητές ή και «αντιστασιακούς», καλό είναι να τονίζεται και επαναλαμβάνεται η ατομική ευθύνη μας για την τήρηση των μέτρων που υποδεικνύει η κυβέρνηση και οι ειδικοί επιστήμονες.

Ατομική ευθύνη που είναι ανεξάρτητη από το, δήθεν «επιχείρημα» των αρνητών και «αντιστασιακών». Που δεν είναι άλλο από το «η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της τήρησης των μέτρων πάλι στις πλάτες του λαού, αντί να θωρακίζει το Σύστημα Υγείας»

Δεν μπαίνουν, φυσικά, στον κόπο να αναρωτηθούν: Εάν τηρούσαμε τα μέτρα, θα ήταν γεμάτα τα Νοσοκομεία; Και, αν είχαμε περισσότερα Νοσοκομεία και κλίνες ΜΕΘ θα είχαμε λιγότερους ασθενείς;; Θα εκινδύνευε το Σύστημα Υγείας αν δεν γινότανε κορωνοπάρτι, αν δεν είχαμε εξάπλωση των κρουσμάτων εξαιτίας της έλλειψης της ατομικής μας ευθύνης; Φυσικά και θα πρέπει το Σύστημα Υγείας να γίνεται όλο και καλύτερο.

Αλλά χωρίς ασθενείς, τα Νοσοκομεία θα ήταν άδεια.

Εμείς, με τη «μαγκιά μας» τα γεμίζουμε.

Εμείς, με την τήρηση των μέτρων, θα τα αδειάσουμε. Από εμάς εξαρτάται και, από κανέναν άλλο. Με οποιαδήποτε έννοια, με οποιαδήποτε ανάλυση, με οποιαδήποτε επιδίωξη….

 

Στο 69ο επεισόδιο μιλάμε για την διάθεση self tests στα φαρμακεία της πόλης, καθώς γίνονται πλέον υποχρεωτικά για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων Μανώλη Κατσαράκη


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Αξιότιμε κύριε, το άρθρο σας είναι ύμνος στην λογική ,η οποία στην εποχή μας βιάζεται ασύστολα.Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ελληνική κοινωνία έχασε τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της :α) Tην ανθρωπιά και β) το φιλότιμο και έχει μετατραπεί σ΄ένα τσούρμο αναρομπαχαλάκηδων,οι οποίοι υπό το δόγμα η διασκέδαση μου ,η καλοπέραση μου και ο φραμπαλάς μου uber alles (κάτι μου θυμίζει αυτό) έχουν βαλθεί: 1)Nα ακυρώσουν την τiτάνια προσπάθεια τυ υγειονομικού προσωπικού της χώρας 2)Nα μετατρέψουν σε κόλαση την ζωή των συμπολιτών μας που κατοικούν πέριξ των πλαιτειών που συναθροίζονται μέχρι της πρώτες πρωϊνές ώρες τα καλόπαιδα, που τόχουν βάλει αμέτι μου χαμέτι να επιβεβαιώσουν το “αργία μήτηρ πάσης κακίας” 3)Να μετατρέψουν τις ωραίες πλατείες της χώρας μας σε αποχωρητήρια και εστίες μόλυνσης και 4)Να καταστρέψουν την προοπτική του τουρισμού ,η οποία ως γνωστόν αποτελεί την βαριά βιομηχανία της πατρίδος μας. Σε ότι με αφορά δεν αγοράζω το σουρεάλ αυτό αφήγμα.Θεωρώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας συντάσσεται με την απόψη σας και παίρνει ο καθένας ατομικά το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί…Με εκτίμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα