Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Αθηνά Κανιτσάκη: “Το χάρτινο καραβάκι”

Εδώ και λίγον καιρό ένα “χάρτινο καραβάκι” ταξιδεύει  στον τόπο μας και όπως ήταν επόμενο μας προδιάθεσε ευχάριστα στο να το γνωρίσομε.
Πρόκειται για ένα αλλιώτικο καράβι που έθεσε σε κυκλοφορία η γνωστή, καταξιωμένη συγγραφέας Αθηνά Κανιτσάκη. Το φορτίο του, καθαρά πνευματικό, είναι ιδιαίτερα πολύτιμο: Αποτελείται από συναισθήματα, σκέψεις, ιδέες και προβληματισμούς. Oλα αυτά, κόπος και μόχθος χρόνων, συγκεντρωμένα με στοργή, ταξινομημένα με αγάπη και φροντίδα αποτελούν το περιεχόμενό του, που δεν είναι καθόλου μικρό αφού έχει 120 σελίδες.
Στις σελίδες αυτές συμπορεύεσαι με τη συγγραφέα και χαίρεσαι τον καθαρό λόγο, την ωραία έκφραση και τους προβληματισμούς της.
«Σε μια εποχή δύσκολη και γεμάτη θλίψη, σκόρπιες σκέψεις απασχόλησαν δημιουργικά τον νου, καταγράφηκαν σε κομμάτια χαρτί, έγιναν με τον καιρό σύντομα κείμενα που μέρα με τη μέρα πλήθαιναν, για να συγκεντρωθούν και ν’ αποτελούν την ύλη του βιβλίου που έχετε στα χέρια σας», γράφει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου…
Και τι δεν έχει μέσα! Η καπετάνισσα-συγγραφέας, έχει τοποθετήσει με ξεχωριστή αγάπη κείμενα από την οικογενειακή και κοινωνική ζωή, την προστασία του περιβάλλοντος, τα μεγάλα και τα μικρότερα προβλήματα του κόσμου και της ζωής, όλα δηλαδή όσα ένας ευαίσθητος άνθρωπος βιώνει καθημερινά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η καλή συγγραφέας συγκέντρωσε δημοσιευμένα σε εφημερίδα κείμενά της και μας τα έδωσε με τη μορφή βιβλίου.
Και ομολογώ ότι η ενέργειά της επικροτήθηκε για πολλούς λόγους.
Στο σημερινό βιβλίο, το “χάρτινο Καραβάκι”, έστω κι αν στους αναγνώστες τής εφημερίδας δεν είναι άγνωστο το περιεχόμενο του, καθώς θα προχωρούν από τη μια σελίδα στην άλλη, θα προβληματίζονται ξανά από τα μηνύματα που εκπέμπει και θα βιώνουν την ανθρωπιά που η ευαίσθητη συγγραφέας καταθέτει.
Τα 102 μικρά κείμενα, χρονογραφήματα μπορώ να τα πω, που αποτελούν το φορτίο στο “χάρτινο καραβάκι”, δημοσιευμένα τα περισσότερα στα “Χανιώτικα Νέα”, θα μας συντροφέψουν σε πνευματικά ταξίδια και θα μας χαρίσουν πολλές ευχάριστες ώρες.
Να είναι καλά η κα Κανιτσάκη, να είναι καλοτάξιδο το “χάρτινο καραβάκι” της και να σχεδιάσει κι άλλα παρόμοια.
Τα περιμένομε…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες