29.5 C
Chania
Τρίτη, 22 Ιουλίου, 2025

Αστρονομία και Μυθολογία κάτω από τα άστρα στον Σταυρό

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιουλίου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Βραδιά Αστρονομίας και Αστροπαρατήρησης στην Παχιά Άμμο, στον Σταυρό Ακρωτηρίου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού (SEA) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης (ΣΦΑΚ).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα μοναδικό ταξίδι στον ουρανό μέσα από τηλεσκόπια, ενώ οι έμπειροι αστροπαρατηρητές παρουσίασαν αστερισμούς, μύθους της αρχαιότητας, τον Πολικό Αστέρα, το θερινό τρίγωνο, καθώς και αντικείμενα όπως διπλούς αστέρες, νεφελώματα και γαλαξίες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η εξήγηση για τους διάττοντες αστέρες (πεφταστέρια) και το πώς δημιουργούνται.

Η βραδιά συνδύασε γνώση, παρατήρηση και μύθο, μέσα σε ένα φυσικό τοπίο μοναδικής ομορφιάς, δίπλα στη θάλασσα, τις φωλιές των θαλασσίων χελωνών Caretta caretta, τις αμμοθίνες, το επιβλητικό βουνό του Σταυρού, το αρχαίο λατομείο και το απολιθωμένο δάσος»

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα