Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

“Ασπίδα” το εμβόλιο για τους γιατρούς του νοσοκομείου

» 22 υγειονομικοί “χτυπήθηκαν” από Covid-19 εντός του 2021 αλλά δεν νόσησαν σοβαρά όντας εμβολιασμένοι

 

Στους 22 έφτασαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων που ασθένησαν από covid 19 τη χρονιά που πέρασε χωρίς ευτυχώς κάποιος από αυτούς να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Αιτία; Το ότι όλοι είχαν εμβολιαστεί έγκαιρα.

Όπως τονίζει στα “Χ.ν.” ο πρόεδρος της “Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων” ( ΕΓΕΣΥΧ) κ. Κυριάκος Γραμματικόπουλος οι γιατροί είναι πεπεισμένοι για την αξία του εμβολιασμόυ.
«Ευτυχώς κανείς από τους 22 συνάδελφους που χτυπήθηκαν από τον covid 19 τη χρονιά που πέρασε δεν νόσησε βαριά και αυτό οφείλεται στο ότι προλάβαμε και εμβολιαστήκαμε από τους πρώτους. Συγκρίνω αυτήν την κατάσταση με το να οδηγεί κάποιος ένα μηχανάκι και να τρέχει πάρα πολύ. Οι πιθανότητες να έχει ατύχημα και να κινδυνεύσει να σπάσει το κεφάλι του είναι πάρα πολλές. Αν φοράει κράνος μειώνει τις πιθανότητες πολύ. Δεν τις μηδενίζει αλλά τις μειώνει πάρα πολύ! Αυτό συμβαίνει και μ ε το εμβόλιο» σημειώνει ο κ. Γραμματικόπουλος.
Ζώντας την κατάσταση από την “πρώτη γραμμή” της Νοσοκομειακής περίθαλψης ο κ. Γραμματικόπουλος επισημαίνει πως « και η προσωπική μας εμπειρία και ακόμα περισσότερα τα στοιχεία στην Ελλάδα και διεθνώς αποδεικνύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως το εμβόλιο σώζει ζωές! Για αυτό και δεν συζητώ το θέμα του εμβολιασμού! Και λέω στους συνανθρώπους μας που δεν το έχουν κάνει πως δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε ατραπούς συνωμοσίας. Πρώτα από όλα είναι η υγείας μας και των συνανθρώπων μας. Κακώς έχετε καθυστερήσει να εμβολιαστείτε, μην το καθυστερείτε άλλο. Όσο και να φωνάζουν οι αντιεμβολιαστές βλέπετε ότι όσα λένε έχουν καταρριφθεί. Και κάποιοι εκ των αντιεμβολιαστών που ασθένησαν, έκαναν στροφή 180% μοιρών και τώρα λένε “εμβολιαστείτε”.»
Σε αυτές τις συνθήκες παραμένει ζητούμενο η επαρκή στήριξη του ΕΣΥ ώστε να αντέξει στην πανδημία αλλά και παράλληλα να συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του. «Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή η στήριξη είναι στα λόγια και στους αριθμούς που θέλει ο καθένας να αντικατοπτρίσει την δική του αλήθεια και όχι στην πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι πως είμαστε ο ίδιος αριθμός γιατρών και νοσηλευτών που υπήρχε και πριν την πανδημία επομένως δεν ξέρω για ποια στήριξη μιλάμε. Αν δεν μπει το χέρι στην τσέπη για να γίνουν προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, για να γίνει αναβάθμιση στις υλικοτεχνικές υποδομές δεν μπορεί να υπάρξει στήριξη του ΕΣΥ. Πρέπει η εκάστοτε κυβέρνηση και η σημερινή να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας που όλοι είδαμε την αξία του εν μέσω πανδημίας» δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΧ.
Τέλος ο κ. Γραμματικόπουλος εύχετε «η νέα χρονιά να μας διατηρήσει όλου υγιείς! Και να έχουμε όλοι υπομονή, τα πράγματα δείχνουν ότι σε βάθος χρόνου θα βελτιωθούν σε ότι αφορά την πανδημία».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα