Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Ας… βάλουμε μυαλό

Η γεωμετρική πρόοδος με την οποία αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες οι νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία, αλλά και τα ποσοστά των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, ωθούν κυβέρνηση και ειδικούς να ανακοινώσουν άμεσα μια σειρά από νέα μέτρα.

Ηδη, μας έχει προϊδεάσει γι΄αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα την Τρίτη 27 Αυγούστου.

Ισως και αναμενόμενη τούτη η εξέλιξη, καθώς τα ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία που καταγράφονται καθημερινά, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια, για να μη ληφθούν νέα μέτρα, όσο επώδυνο και αν θα είναι για την κοινωνία και την οικονομία μας, αφού εμείς οι ίδιοι, δεν λάβαμε πρωτίστως τα… δικά μας μέτρα.

Οι επισημάνσεις των μελών της Εθνικής Επιτροπής Διαχείρισης της πανδημίας, αλλά και στελεχών του υπουργείου Υγείας, δεν βοήθησαν στο να… βάλουμε μυαλό.

Ετσι, λίγο το καλοκαίρι, λίγο η χαλάρωσή μας, λίγο ότι δεν επιδείξαμε την απαραίτητη προσοχή ούτε κατά τις θερινές μας μετακινήσεις και περιπλανήσεις, θα φέρουν και πάλι, ως φαίνεται νέα… δεδομένα στη ζωή μας.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων, μήπως κι εμείς πρέπει να το σκεφτούμε και να αλλάξουμε τη στάση μας απέναντι στην πανδημία;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα