Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Αρωματοθεραπεία

Ιστορικές πληροφορίες, ανάλυση μεθόδων εξαγωγής των ελαίων, φυσικές, χημικές και θεραπευτικές ιδιότητες, επικινδυνότητα, συνδυασμοί, τρόποι χρήσης για κάθε έλαιο ξεχωριστά.
Για απορίες, συμβουλές, πληροφορίες, επικοινωνήστε μέσω
e-mail: aromadeaelixir@gmail.com ή
μέσω facebook στη σελίδα Aromadea

Αρκευθος
Το αιθέριο έλαιο του άρκευθου είναι ένα διάφανο υγρό ή πολύ ανοιχτό κίτρινο.
Έχει γλυκιά και πικρή, φρέσκια ξύλινη οσμή.
Περιέχει φαινόλη και έχει ήπια απολυμαντική δράση.
Ολόκληρο το φυτό και ιδιαίτερα οι ράγες (fruct juniperi) περιέχουν αιθέριο έλαιο πλούσιο σε φλαβονοειδή σάκχαρα, τανίνες, βιταμίνη C και άλλα.
Θεραπευτικές ιδιότητες
Χρησιμοποιείται για χρόνιες δερματικές παθήσεις όπως το λεπιδώδες έκζεμα και η ψωρίαση. Επίσης το έλαιο που παράγεται από τους ώριμους ραγοστρόβιλους κάνει καλό στην αρθρίτιδα και στους μυϊκούς  πόνους.
Είναι αποτελεσματικό αιθέριο για τις αιμορροΐδες, την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος. Όχι στην εγκυμοσύνη και σε όσους έχουν πρόβλημα με τα νεφρά.
Αν έχετε πρόβλημα με την κατακράτηση υγρών στο σώμα βάλτε σε 30 ml αμυγδαλέλαιο, 4 στγ. άρκευθο, 4 στγ. κυπαρίσσι, 4 στγ. πατσουλί και 2 στγ. φασκόμηλο. Με αυτό μπορείτε να κάνετε μασάζ όπου χρειάζεται 1 ή 2 φορές την ημέρα.

2Ευκάλυπτος
Ο Ευκάλυπτος είναι ένα από τα πιο ψηλά δένδρα στον κόσμο, γύρω στα 90 μέτρα. Υπάρχουν πάνω από 700 είδη ευκαλύπτου από τα οποία τουλάχιστον 500 δίνουν κάποιο τύπο αιθέριου ελαίου.
Μπορούμε να χωρίσουμε αυτά τα αιθέρια σε τρεις κατηγορίες:
1. Εκείνα που παράγουν φαρμακευτικά έλαια και περιέχουν μεγάλα ποσοστά κινεόλης (ευκαλυπτόλης). Τέτοια είδη είναι: E. Polybractea (Blue malee), E. radiate var.australiana kai E smithi (gully,gum).
2.  Αυτά που περιέχουν πιπεριτόνη και φελλανδρίνη, όπως (Peppermint eucalyptus), (Grey peppermint).
3.  Αυτά που περιέχουν κυρίως κιτρονελλάλη όπως E.citriodora, lemon –scented eucalyptus.
Το αιθέριο που χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία εξάγεται από τον ευκάλυπτο της Αυστραλίας με απόσταξη από τα φύλλα. Είναι άχρωμο υγρό με οσμή ξύλινη, γλυκιά και καμφορούχα.
Θεραπευτικές ιδιότητες
Αιώνες τώρα χρησιμοποιείται για εντριβές στο στέρνο για να βελτιώσει την αναπνοή σε κρυολογήματα και ιγμορίτιδες και είναι εξαίρετο αντιπυρετικό.
Το αιθέριο έλαιο είναι αντιβιοτικό και αντισηπτικό των αναπνευστικών οδών.
Στις βρογχίτιδες και στις προσβολές άσθματος σταματά την υπερβολική έκκριση των βρόγχων.
Απωθεί τα έντομα (μύγες, κουνούπια, ψείρες και ψύλλους).
Το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου είναι σπουδαίο αντισηπτικό καθαριστικό, όταν εξατμίζεται σε δωμάτιο με αρρώστους για να καθαρίσει τον αέρα και να επισπεύσει την ανάρρωση. Απαγορεύεται η εφαρμογή στα παιδιά.

3Κέδρος
Το ξύλο του κέδρου είναι ελαφρύ, μαλακό, ρητινοφόρο, αρωματικό και δε σαπίζει. Από αυτό το ξύλο λαμβάνεται το αιθέριο έλαιο με απόσταξη.
Είναι ένα κιτρινοπορτοκαλί ελαιώδες υγρό. Η οσμή του είναι δριμεία, γλυκιά, ξυλώδης, καπνώδης, με βαλσαμικές νότες. Χρησιμοποιείται σαν  στερεωτικό στην παραγωγή αρωμάτων.
Θεραπευτικές ιδιότητες
Είναι ισχυρό αντισηπτικό με καταπληκτικά αποτελέσματα σε ακμή, λιπαρότητα, τριχόπτωση. Καταπολεμά το χρόνιο άγχος και βοηθάει στην κυτταρίτιδα.
Είναι κατά του σκόρου και γι’ αυτό ρίχνοντας λίγες σταγόνες στην ντουλάπα έχετε όμορφα αρωματισμένα ρούχα και προστατευμένα.
Φτιάξτε ένα πολύ ωραίο λάδι για ακμή με 5 γραμμάρια ελαιολάδου και 18 στγ. κέδρο. Βάλτε όπου υπάρχει το πρόβλημα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες