Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Αρχιτεκτονική συνάντηση

Επιστημονική συνάντηση με θέμα: «Tο μοντέρνο βλέμμα στην “ελληνική” φύση» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Χανίων “Ο Χρυσόστομος” με στόχο να αναδείξει τον διάλογο της μοντέρνας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα με την ελληνική φύση.
Την συνάντηση, που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, συνδιοργανώνουν η ελληνική ομάδα εργασίας του DOCOMOMO www.docomomo.gr και η Σχολή Αρχιτεκτόνων Mηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης  με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την υποστήριξη του Φιλολογικού Συλλόγου Χανίων “Ο Χρυσόστομος”.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Αλέξανδρος Παπαγεωργίου – Βενετάς (Αθήνα – Μόναχο) μέλος της μελετητικής ομάδας μαζί με τον Αλ. Ρωμανό και τον Αλ. Καλλιγά για την ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης Χανίων.  Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στον διάλογο της μοντέρνας αρχιτεκτονικής με το φυσικό τοπίο της Κρήτης.
Την επιστημονική επιμέλεια έχει ο Κώστας Τσιαμπάος από την ελληνική ομάδα DOCOMOMO – επίκoυρος καθηγητής ΕΜΠ και η Αμαλία Κωτσάκη, επίκουρη καθηγήτρια Πολυτεχνείου Κρήτης.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στην επιστημονική συνάντηση συμμετέχουν 33 διακεκριμένοι αρχιτέκτονες και ακαδημαϊκοί».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα