Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Απουσία Δημάρχου Πλατανιά

Θα απουσιάζει από 26 έως και 29 Σεπτεμβρίου,  ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, καθώς θα συμμετέχει στο Εργαστήριο «Διακυβέρνηση και ανάπτυξη ικανοτήτων για σχεδιασμό βιώσιμης κινητικότητας» και στην 8η τελική συνάντηση εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SUMP-PLUS-HORIZON 2020”, στο Παρίσι.

Οπως ανακοινώθηκε ο Δήμαρχος Δήμου Πλατανιά θα συμμετέχει στο διήμερο (26-27 Σεπτεμβρίου) εργαστήριο για τη « Διακυβέρνηση και ανάπτυξη ικανοτήτων για το σχεδιασμό βιώσιμης κινητικότητας », που οργανώνει το Πανεπιστήμιο Sciences Po, στο Παρίσι.
Το Εργαστήριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης «SUMP-PLUS : Sustainable Urban Mobility Planning : Pathways and links to Urban Systems»1, που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του ερευνητικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υποστηρίζει τη μετάβαση προς πιο βιώσιμες πόλεις και οικονομίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Στο εργαστήριο αυτό θα γίνει ανταλλαγή απόψεων, αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων, από τις δραστηριότητες σε θέματα διακυβέρνησης για την βιώσιμη κινητικότητα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Έργου, τη σημασία και τον ρόλο που διαδραματίζει η ανάπτυξη ικανοτήτων στη διαδικασία μετάβασης στη βιώσιμη κινητικότητα για τις 6 πόλεις που συμμετέχουν, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισαν κατά τη διαδικασία αυτή, καθώς και οι τρόποι επίλυσης και καθοδήγησης από τους leaders του Έργου.
Στα πλαίσια του παραπάνω εργαστηρίου, ο Δήμος Πλατανιά θα παρουσιάσει τα προβλήματα, τις προκλήσεις αλλά και τα συμπεράσματα από τα συμμετοχικά εργαστήρια που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα χρόνια καθώς και τα έργα- υποδομές που έχουν γίνει για τη μετάβαση σε βιώσιμη περιοχή.
Μετά το τέλος του εργαστηρίου, στις 28 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα και η 8η και Τελική Συνάντηση του Προγράμματος, στην οποία θα αξιολογηθεί συνολικά η πορεία του Έργου αλλά και μεμονωμένα τα αποτελέσματα για την κάθε πόλη που συμμετείχε.

Τον Δήμαρχο θα αντικαθιστά ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα