Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

Αποπροσανατολισμός

Θέατρο η Βουλή των Ελλήνων με την περιβόητη υπόθεση: «NOVARTIS»! Δεν χρειάζεται σοφία για να καταλάβει κανείς ότι όλη αυτή η συζήτηση που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους με βρισιές, με λεξιλόγιο πεζοδρομίου και απειλές ένθεν και ένθεν είναι αποπροσανατολιστική!
Μια υπόθεση που έρχεται να αμαυρώσει περαιτέρω την πολιτική ζωή του τόπου, να απαξιώσει ακόμα πιο πολύ τους πολιτικούς αλλά και να στιγματίσει άλλη μια φορά την ήδη βαριά ατμόσφαιρα της καθημερινότητας του πολίτη!
Επιδιώκεται στην ουσία η φίμωση και η απάθεια του πολίτη, η καθήλωσή του στον καναπέ παρακολουθώντας το σόου του κοινοβουλίου!
Είναι αλήθεια πως τα καλύτερα σενάρια τα γράφει η ίδια η ζωή, ωστόσο και τα θεατρικά σενάρια είναι εμπνευσμένα σε πολύ μεγάλο βαθμό από το ελληνικό κοινοβούλιο! Ισχυρίζονται πολλοί πως έχουμε εχθρούς στα σύνορά μας, από την Ανατολή τους Τούρκους, από Βόρεια τους Αλβανούς και τους Σκοπιανούς, οι απειλές των οποίων, κατά καιρούς, είναι σκόπιμες για εσωτερική τους κατανάλωση. Όμως, ο μεγαλύτερος εχθρός μας, είναι ο ίδιος  ο εαυτός μας!
Διαχρονικά, μελετώντας την ιστορία μας θα δούμε πως μετά από κάθε πολεμική σύρραξη και   πολιτική  κρίση, ο αλληλοσπαραγμός με τις εμφύλιες συγκρούσεις στάθηκε ικανός να διχάσει και  να δηλητηριάσει την ελληνική κοινωνία!
Αυτή η κοινωνία, πάντα βρίσκει τρόπους να εξωτερικεύει το χειρότερό της εαυτό, είτε αυτό έχει να κάνει με σκάνδαλα, με ίντριγκες, με κουτσομπολιό, με αντιζηλίες , με ανταγωνισμούς κ.ά. Ενώ δεν αναδεικνύει τα θετικά της στοιχεία, όπως τις καλές πρακτικής ζωής, το φιλότιμο, την αλληλεγγύη, τις ιδέες, τη φαντασία, το όραμα!
Δεν τονίζεται η θετική πλευρά της ζωής, η αισθητική, η αγάπη! Αυτό που συνήθως προβάλλεται είναι τα κακά και άσχημα, η βία, οι δολοφονίες, οι καταστροφές!
Είναι καιρός πια να καταλάβουμε πώς όλα αυτά τα στημένα σόου που τελικό στόχο έχουν την πλύση του εγκεφάλου μας, την αποστροφή από τα πραγματικά και ουσιώδη προβλήματα της κοινωνίας μας, δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, μόνο θέαση στο θέατρο του παραλόγου, με αλλοπρόσαλλα σενάρια!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες