Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Απολογισμός – Αποχαιρετισμός

Κύριε διευθυντά,
Πέρασαν περίπου 15 χρόνια που έφθασα στο Σέλινο στη -Γενέτειρα μου- από  τον Πειραιά, οι αντιδράσεις πολλές και ενδιαφέρουσες μια διαδρομή δύσκολη αλλά  και δυνατή. Πρωτόγνωρα συναισθήματα  κυριάρχησαν στα πρώτα βήματα της επιστροφής.
Σήμερα ήρθε η ώρα να κλείσει αυτός ο κύκλος με θετικά συναισθήματα για μένα. Ο προσωπικός μου απολογισμός για όλα  αυτά τα χρόνια, θεωρώ ότι είναι θετικός. Για τα χρόνια των κινημάτων που βρέθηκα μαζί με τους πολίτες του Σελίνου να διεκδικούμε τα αυτονόητα, νερό, γη και  ιστορικούς τόπους.
Για τα τελευταία 4 χρονια από θέσεις ευθύνης υπηρέτησα το δημόσιο συμφέρον με διαφάνεια και προσπάθησα να επιλύσω προβλήματα που  χρόνια βασάνιζαν τον Δήμο μας.
Σε καιρούς δύσκολους -Μνημόνια – διεθνείς εξαρτήσεις – ο δήμος Καντάνου-Σελίνου για πρώτη φορά χρηματοδοτήθηκε με συνέπεια και συνέχεια για μικρά  και μεγάλα έργα. Ο βιολογικός Παλαιοχώρας που ταλαιπώρησε τον τόπο μας  πάνω από 30 χρόνια χαρακτηριστηκε έργο εθνικής σημασίας και προχωράει  ολοταχώς, ο δρόμος Παλαιοχώρας – Κοντούρας πρωτοποριακό έργο κόσμημα για  τον Δήμο μας, ο βιολογικός και η ανάπλαση της Σούγιας έχουν οριστικοποιηθεί, όπως και η δεύτερη λιμνοδεξαμενή στην Κοντούρα για να επιλυθεί το σημαντικό πρόβλημα άρδευσης στα θερμοκήπια της περιοχής. Νοιώθαμε όμορφα όταν μας έλεγαν ότι υπάρχει φως και στις πιο απομακρυσμένες γειτονιές του Δήμου, όλοι οι λαμπτήρες έχουν αντικατασταθεί  με LED.
Η κοινωνική υπηρεσία οργανώθηκε και εξυπηρετεί πλέον οργανωμένα  τους συμπολίτες μας, ένα κενό καλύφθηκε με επιτυχία, πληρώνοντας έγκαιρα τους υπαλλήλους του Δήμου που ασκούν κοινωνικό έργο στον ορεινό  Δήμο.
Εργαστήκαμε για ένα διαφορετικό αέρα ανάπτυξης στο Σέλινο και φέραμε θετικά αποτελέσματα. Σαν αρμόδια αντιδήμαρχος των οικονομικών λύσαμε το τεράστιο κουβάρι των εκκρεμοτήτων σε συνεργασία με τους υπαλλήλους, παραδίνω ένα δήμο οργανωμένο  με ισολογισμούς και εκθέσεις ορκωτών  λογιστών μέχρι το έτος 2017 και τρέχει  το  έτος 2018, έχει καταγραφεί όλη η περιουσία του Δήμου, μια δύσκολη υπόθεση,  τελικά δρομολογήθηκαν λύσεις σε πολλά  επίπεδα αν και είναι γνωστό σε όλους το  σοβαρό έλλειμμα σε προσωπικό του Δήμου.
Δημοτικό Σφαγείο Καντάνου σαν αρμόδια αντιδήμαρχος παραδίδω ένα σφαγείο πλήρως εξοπλισμένο πιστοποιημένο  αδειοδοτημένο με κανονισμό λειτουργίας, με πιστοποιημένους συνεργάτες, λειτουργεί πλέον σαν τμήμα της οικονομικής υπηρεσίας ώστε να ελέγχονται με ακρίβεια τα έσοδα και τα έξοδα του σφαγείου.
Ο δήμος Καντάνου – Σελίνου για πρώτη φορά πατά γερά στα πόδια του και ο  δρόμος είναι πλέον ανοικτός για την ανάπτυξη. Υποχρέωση της νέας δημοτικής αρχής.
Κέντρο Υγείας Καντάνου,.Σαν πρόεδρος απολογούμαι θετικά. Σε άψογη  συνεργασία με τους γιατρούς του  Κέντρου  και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με τους κ.κ. Ανδρέα Ξανθό και Παύλο  Πολλάκη σήμερα το Κέντρον Υγείας λειτουργεί άψογα, υπάρχει παιδίατρος μετά  από 18 χρόνια οδοντίατρος και μόνιμος γιατρός στο περιφερειακό Ιατρείο της Παλαιοχώρας μετά την ολοκλήρωση των έργων υπήρχε η υπόσχεση ότι θα στελεχωθεί με εύτερο γιατρό και νοσοκόμα.
Υπάρχει επάρκεια σε επιμελητές – εξειδικευμένους γιατρούς και είναι στελεχωμένα όλα τα αγροτικά ιατρεία που  προσφέρουν υψηλού περιεχομένου υπηρεσίες στον τομέα της υγείας.
Εύχομαι να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση και η νέα κυβέρνηση της ΝΔ να μη υποβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας με το  πρόσχημα του κόστους.
Κλείνοντας αυτό τον κύκλο είμαι σίγουρη                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              ότι έβαλα και γω το λιθαράκι μου για αυτά  που συνέβησαν στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου αυτά τα 15 χρόνια. Συνεργαστήκαμε άψογα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και  ο δήμαρχος πάντα έβρισκε ανοικτές πόρτες για να υποβάλλει αιτήματα χρηματοδοτήσεις για μεγάλα και μικρά έργα.
Ευχαριστώ όλους και όλες από καρδιάς                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               που ήταν δίπλα μου σε αυτή την όμορφη  πορεία στη γενέτειρά μου στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου.
Στέλλα Αλφιέρη,
πρώην αντιδήμαρχος
στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα