Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Αποκαλύψεις

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στοχοποιώντας απόστρατο αξ/κο της Αστυνομίας, που εμπλέκουν μέλος οικογένειας του υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκου, τούτο θα διαλευκανθεί απ’ την ελληνική Δικαιοσύνη. Κατέφυγε σ’ αυτήν ο κ. υπουργός εναντίον αποστρατευμένου ανωτάτου στελέχους της Αστυνομίας για τα αδικήματα ψευδορκίας, συκοφαντικής δυσφήμισης και κατάχρησης καθήκοντος. Τον κατήγγειλε για υπόθεση που φέρεται να αφορά τον γιο του. «Ο συκοφάντης επεχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος. (“Χ.ν.” 2/2/23)
Στα μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης αναφέρθηκαν και διάλογοι περί λαθρεμπορίου καυσίμων και διακίνησης ναρκωτικών. Όπως αναφέρει σχολιαστής (Βήμα της Κυριακής) ρωτήθηκε ο αρμόδιος υπουργός και απάντησε ότι δεν έχει απ’ την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων «στοιχειώδη ενημέρωση». Υπ’ όψιν ότι αυτή η υπηρεσία λογοδοτεί μόνο στην πολιτική ηγεσία και όχι στον αρχηγό της Αστυνομίας. Γιατί ο υπουργός είχε «πλήρη άγνοια»; Λέγεται ότι οι επιτυχίες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ήσαν «πενιχρές». Από δε την “Καθημερινή” πληροφορούμεθα: «Αφορμή για αποκαλύψεις με επαφές εν ενεργεία αξ/κων της Αστυνομίας με ανθρώπους της “νύχτας”, αποτέλεσαν οι πρόσφατες κρίσεις στο Σώμα…». Το ρεπορτάζ του Βήματος ανέδειξε την ύπαρξη τοξικού κλίματος. Δεν περιορίστηκε στο λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά και στο ότι μέχρι σήμερα εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται τα κυκλώματα της νύχτας με αστυνομικούς.
Το ζήτημα έχει χαρακτηριστεί απ’ το 2016 ως “Greek Mafia”. Είχε σταλεί πόρισμα στη δικαιοσύνη, διαχωρίστηκαν σε πλημμελήματα και κακουργήματα. Για τα πλημμελήματα απηλλάγησαν και οι 17 κατηγορούμενοι, για τα κακουργήματα χαρακτηρίστηκε η δικογραφία απ’ τον πρόεδρο «ταλαιπωρημένη». Είχαν εξαφανιστεί οι εκθέσεις απομαγνητοφώνησης των συνομιλιών. Πώς χάθηκαν; Δεν αναζητήθηκαν; Το επιβαρυντικό στοιχείο που αναφέρεται στο ρεπορτάζ είναι οι διάλογοι, οι οποίοι διεξάγονται σε φιλικό κλίμα. Σε έναν ακούγεται: «θα μου κάνεις τη δουλειά ή να πάω στους πολιτικούς του Υπουργείου;» Τούτο είναι εντυπωσιακό και «σοκάρει» υπέρ το δέον.
Οι δηλώσεις του κ. υπουργού στα Μέσα Ενημέρωσης εστιάζονται στο ότι: «Η σκευωρία κατέρρευσε. Η υπόθεση οργανώθηκε για συγκεκριμένους σκοπούς. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους σκευωρούς, σ’ αυτούς που οργάνωσαν και εκτελούν αυτή τη σκευωρία. Θα τους πάω μέχρι τέλους. Και τον λόγο έχει η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη. Και κάτι ακόμα. Με την τιμή και την υπόληψη του γιου μου και της οικογένειας μου δεν θ’ αφήσω κανέναν να παίξει».
Το ερώτημα είναι γιατί τώρα βγήκαν στην επιφάνεια ζητήματα που γνώριζαν οι δημοσιογράφοι και τα αγνοούσε ο κ. υπουργός. Δεν ασχολήθηκε κανείς, δεν ίδρωσε τ’ αφτί κανενός αρμοδίου;
Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι η ιστορία κατά πάσα πιθανότητα πάει για κλείσιμο. Ο δρόμος της συγκάλυψης είναι ανοιχτός.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα