Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Aποκαλυπτήρια προτομής του Μίνωα Καλοκαιρινού

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πρώτου ανασκαφέα του Μινωικού Ανακτόρου της Κνωσού του Μίνωα Καλοκαιρινού έγιναν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, παρουσία του Αρχιεπισκόπου, θεσμικών εκπροσώπων, Αρχαιολόγων, Πανεπιστημιακών, συγγενών του Μίνωα Καλοκαιρινού και πλήθος κόσμου.
Τα αποκαλυπτήρια έγιναν σε κλίμα χαράς και συγκίνησης στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος, και οι άλλοι ομιλητές, ήταν μια οφειλόμενη απόδοσης τιμής που γίνεται με καθυστέρηση στον πρώτο ανασκαφέα του Μινωικού Ανακτόρου, στον άνθρωπο που με το έργο του “έδειξε τον δρόμο” της ανασκαφικής έρευνας στον Έβανς, στο εμβληματικό μνημείο της Κρητικής και παγκόσμιας κληρονομιάς.
Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην σημαντικότητα του Μίνωα Καλοκαιρινού είπε, ότι, «για την Περιφέρεια Κρήτης η σημαντική πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας, η ιδιαίτερη ιστορική και πνευματική μας παράδοση, αποτελεί μια ξεχωριστή πηγή πλούτου, την οποία έχουμε υποχρέωση να αναδείξουμε και να διαφυλάξουμε. Στόχος μας να μεταλαμπαδεύσουμε τα ιδανικά της Κρήτης, όπως αυτά διαμορφώνονται στο πέρασμα των χρόνων, στη νέα γενιά του τόπου μας. Να ενθαρρύνουμε τους νέους και τις νέες να ασχοληθούν με την τοπική ιστορία, με τα τοπικά πολιτιστικά πράγματα».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες