Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Αποφυλακίστηκε ο πατέρας του 19χρονου με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Αποφυλακίστηκε ο πατέρας του 19χρονου από χωριό του Δήμου Πλατανιά, του οποίου η υπόθεση βιασμού και κακοποίησης του όταν ήταν ανήλικος, έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.
Ο πατέρας του 19χρονου είχε προφυλακιστεί με τις κατηγορίες της κακομεταχείρισης και εγκατάλειψης του γιου του, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες λόγω θεμάτων νοητικής στέρησης.
Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο πατέρας του 19χρονου αποφυλακίστηκε με βούλευμα. Στον πατέρα επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα.
Σημειώνεται πως για την ίδια υπόθεση έχουν προφυλακιστεί ένας φίλος του πατέρα του 19χρονου που σε βάρος του εκκρεμούν κατηγορίες για βιασμό, καθώς επίσης, πρόσφατα και δύο ιερείς πάλι με τις κατηγορίες του βιασμού.
Όπως έγραψαν τα “Χ.ν.” η διοίκηση του ιδρύματος που φιλοξενείται ο 19χρονος προχώρησε αυτές τις ημέρες στον ορισμό νέου δικαστικού συμπαραστάτη. Τον ρόλο του δικαστικού συμπαραστάτη είχε προσωρινά αναλάβει η διοίκηση του ιδρύματος που φιλοξενεί το παιδί το οποίο οποίο πάσχει από νοητική στέρηση.
Στο πλαίσιο αυτό, το ίδρυμα, έχει περιορίσει τις επαφές με πρόσωπα που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το παιδί, καθώς η συγκεκριμένη δικαστική υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.
Πάντως, η στάση αυτή της Διοίκησης έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε ανθρώπους από τον κύκλο του 19χρονου που θέλουν να έρχονται σε επαφή με αυτόν.
Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση του Παραρτήματος Παιδιών και Νέων Χανίων σε επικονωνία της με τα “Χ.ν.” τόνισε ότι επιθυμία της προνοιακής δομής είναι να οριστεί από το δικαστήριο νέος δικαστικός συμπαραστάτης για τον 19χρονο.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα