Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Από το Ινστιτούτο Goethe: “Με τα Γερμανικά ένα βήμα μπροστά”

Η ανάπτυξη δεξιοτήτων και ένα νέο σύστημα εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας που θα είναι ολιστικό, θα συνδυάζει το παιγνίδι και τη διασκέδαση παρουσιάστηκε για ένα διήμερο σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στο χώρο του Μεγάλου Αρσεναλιού.
Το διήμερο διοργάνωσε το Goethe Institut Athens σε συνεργασία με το Goethe Institut Chania κα είχε τον τίτλο “Με τα Γερμανικά ένα βήμα μπροστά.” Όπως τόνισε στα “Χ.ν.” η κ. Ηλιάνα Κικίδου Υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Goethe Institut Athens «μέσα από τις δράσεις αυτές παρέχουμε τη δυνατότητα σε παιδιά που μαθαίνουν Γερμανικά να γνωρίσουν ένα άλλο τρόπο εκμάθησης της γλώσσας, σε συνεργασία με τους συμμαθητές τους, με πιο διασκεδαστικό τρόπο και με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων! Σήμερα δεν αρκούν μόνο οι γνώσεις αλλά και η ανάπτυξη δεξιοτήτων για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.»
Όπως διαπιστώνει η κ. Κικίδου παρότι τα παιδιά σήμερα φαίνεται να επικοινωνούν πολύ συχνά μέσω των social media την ίδια ώρα «υπάρχει ένα τεράστιο κοινό στην ουσιαστική, την πραγματική επικοινωνία. Μέσα από τα βιωματικά μας εργαστήρια που εμπλέκουν την σωματική αλλά και την πνευματική κίνηση τα παιδιά λαμβάνουν διαφορετικά μηνύματα! Τα περισσότερα αντιλαμβάνονται τη μάθηση ως κάτι “βαρετό” ενώ θα μπορούσε να είναι κάτι ευχάριστο και διασκεδαστικό. Ανάλογες δράσεις και ιδέες προσφέρθηκαν και σε καθηγητές γερμανικών και σε οποιαδήποτε καθηγητή που πρέπει να κάνει τη σύνδεση με το αντικείμενο που διδάσκει ».
Στόχος του Goethe πλέον στη νέα είναι εποχή είναι « με διάφορους τρόπους και εργαστήρια να στηρίξει τους καθηγητές και να τους συνοδεύσει ώστε να παρέχεται ένα μάθημα γερμανικών ποιοτικό, ολιστικό (δεν μαθαίνουμε τη γλώσσα για τη γλώσσα αλλά σε συνδυασμό με άλλα πράγματα και με διαθεματική διδασκαλία )».
Αναφορικά με το ενδιαφέρον για τη Γερμανική γλώσσα στην Ελλάδα και στην Κρήτη που φαίνεται να έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια η κ. Κικίδου παρατήρησε πως υπάρχει ενδιαφέρον αλλά την ίδια ώρα υπάρχει μια αυξανόμενη αντίληψη και φιλοσοφία που είναι παγκόσμια που βασίζεται στη λογική: “Μας χρειάζονται οι γλώσσες ή βολευόμαστε μόνο με τα αγγλικά;”
«Όπως δε θα θέλαμε να τρώμε το ίδιο φαγητό συνέχεια στο τραπέζι μας αλλά θα θέλαμε διάφορα πιάτα με μεζεδάκια το ίδιο ισχύει για τις γλώσσες. Το να γεύομαι, να γνωρίζω διάφορα πράγματα, να κατανοώ πολιτισμούς. να επικοινωνώ με ανθρώπους έστω και με απλές εκφράσεις είναι τελείως διαφορετικό. Γιατί όπως έλεγε ο Νέλσον Μαντέλα “ δεν αγγίζουμε το μυαλό του ,αγγίζουμε την καρδιά του”» κατέληξε η κ. Κικίδου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα