Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Από το «φύγε να σωθείς», στο «μείνε σε αυτό το περιβάλλον»

«Παιδί μου φύγε να σωθείς… αυτό μου έλεγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου» ήταν τα λόγια του κ. Τάσου Κρασάκη εκπρόσωπου της συνάντησης του Έλους στο συνέδριο για την Κίσσαμο και τον πολιτισμό της, που συνέχισε υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος πλέον θέλει να πει στο δικό του παιδί: « Έλα να ζήσεις σε αυτό το περιβάλλον! Δεν θα ήθελα ποτέ να του πω φύγε! Αν δεν προσέξουμε όμως, τότε αυτό θα γίνει!» κατέληξε, υπογραμμίζοντας πως οι φυσικές ομορφιές της Δυτ. Κισσάμου Λαφονήσι, Φαλάσαρνα, Μπάλος πρέπει να προστατευθούν ως κόρη οφθαλμού.
Τις αληθινές, τις πραγματικά σοφές κουβέντες, τις βγαλμένες κυριολεκτικά μέσα από τη ζωή, τις ακούς από τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, όπως ο κ. Κρασάκης! Και σίγουρα όχι από τους “πολιτικολογούντες”, όσους μιλάνε χρησιμοποιώντας 100 ωραίες λέξεις που έχουν αποστηθίσει από τα εγχειρίδια που λένε πώς «πρέπει να μιλάει και να φέρεται ένας πολιτικός, ένας δήμαρχος, ένας περιφερειάρχης, ένα οποιοδήποτε πρόσωπο που ασχολείται με τα κοινά» από αυτούς που μιλάνε χωρίς να λένε τίποτα με ένα άχρωμο, άγευστο, άοσμο λόγο επίτηδες για να μην θίξουν καταστάσεις και πρόσωπα…
Ο λόγος του κ. Κρασάκη δεν απουσιάζει από την καθημερινότητα των πολιτών, δεν εμφανίζεται όπως παρά ελάχιστα σε όσους έχουν την ευθύνη της διαχείρισης των κοινών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα