27.8 C
Chania
Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025

Από το 2027 το ραντάρ στο αεροδρόμιο Χανίων

Για το καλοκαίρι του 2027 αναμένεται η λειτουργιά του νέου radar στο Αεροδρόμιο Χανίων, με βάση τις εκτιμήσεις στελεχών της Fraport, που έγιναν στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα 7 χρόνια από τη σύσταση της “Σύμπραξης Χανίων”, το απόγευμα της Δευτέρας στο Minoan Palace στον Πλατανιά.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Γιώργος Βήλος, γεν. Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece επισήμανε πως «ήδη έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, έχει κηρυχθεί ανάδοχος για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία των νέων συστημάτων radar. Το πρόγραμμα κινείται εντός χρονοδιαγράμματος και θεωρούμαι ότι πολύ σύντομα θα είναι σε λειτουργία, βεβαίως όμως προϋποθέτει ότι θα πρέπει να υπάρχει και ο κόσμος που θα χειριστεί τα radar, άρα παράλληλα θα πρέπει να τρέξει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης από την πολιτεία».
Αναφορικά με το πότε ακριβώς θα τεθεί σε λειτουργία το νέο ραντάρ που είναι απαραίτητο για την αύξηση των προσγειώσεων προς και από το αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” το στέλεχος της Fraport εκτίμησε πως αυτό θα γίνει το καλοκαίρι του 2027.
Σε ότι αφορά το ζήτημα των αφίξεων ο κ. Βήλος επισήμανε πως «τα Χανιά είναι ένας προορισμός που επιδεικνύει θετικά αντανακλαστικά ως προς την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τους λεγόμενους περιφερειακούς μήνες. Το έχουμε δει τα τελευταία 2-3 χρόνια και νομίζω ότι θα το δούμε και φέτος».
Στο περιθώριο της εκδήλωσης βραβεύτηκε ο πρώην πρόεδρος της “Ένωσης Ξενοδόχων” κ. Μανώλης Γιαννούλης, με τον τίτλο του “επίτιμου προέδρου”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα